Witold Kepinski - 24 oktober 2023

Microsoft Security Copilot Early Access Program is open

Het Microsoft Security Copilot Early Access-programma is open voor het gebruik maken van generatieve AI om beveiligingsteams te versterken, onder andere van MSP's.

Microsoft Security Copilot Early Access Program is open image

Vasu Jakkal, Corporate Vice President, Beveiliging, Compliance, Identiteit en Management, meldt in een blog: 

'Het tijdperk van AI biedt ons ongekende kansen, en tegelijkertijd worden we ook geconfronteerd met een ongekende toename van cyberdreigingen, gekoppeld aan een mondiaal tekort aan beveiligingsexperts. Beveiliging en veiligheid zijn de belangrijkste uitdagingen van onze tijd en het beschermen van organisaties tegen cybercriminaliteit is alleen maar uitdagender geworden. Er is een paradigmaverschuiving nodig in de aanpak van deze uitdaging door de beveiligingsindustrie.

Bij Microsoft is deze noodzaak elke dag de leidraad voor onze missie op het gebied van beveiliging en het heeft vorm gegeven aan onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen om beveiligingsteams te versterken. De sleutel tot deze inspanning is het benutten van de kracht van generatieve AI, die, samen met onze end-to-end beveiligingsoplossingen, een ongelooflijke krachtvermenigvuldiger creëert om beveiligingsteams overal ter wereld te versterken en beveiliging voor iedereen te leveren. Generatieve AI is transformatief voor de beveiliging, en generatieve AI, gecombineerd met Microsoft-dreigingsinformatie en onze beveiligingsspecifieke modellen, zal ons in staat stellen de balans te laten doorslaan ten gunste van beveiligingsteams.

In maart 2023 hebben we als eerste stap Microsoft Security Copilot aangekondigd : het eerste generatieve AI-beveiligingsproduct dat organisaties helpt beschermen op machinesnelheid en schaal. Security Copilot is een AI-assistent voor beveiligingsteams die voortbouwt op de nieuwste grote taalmodellen en gebruikmaakt van de beveiligingsexpertise en wereldwijde dreigingsinformatie van Microsoft om beveiligingsteams te helpen hun tegenstanders te slim af te zijn. Security Copilot helpt onze preview-klanten al tot 40 procent van hun tijd te besparen op kerntaken op het gebied van beveiligingsactiviteiten, met mogelijkheden zoals het schrijven van complexe queries die uitsluitend zijn gebaseerd op vragen in natuurlijke taal en het samenvatten van beveiligingsincidenten. 1 Beveiliging Copilot kan een beveiligingsteam effectief bijscholen, ongeacht zijn expertise, tijd besparen, hen in staat stellen te vinden wat ze voorheen misschien gemist hadden, en hen de vrijheid geven om zich te concentreren op de meest impactvolle projecten.

Nu we vandaag aankondigen dat ons Early Access-programma nu openstaat voor gekwalificeerde klanten, voegen we belangrijke nieuwe mogelijkheden toe:

  • Een nieuwe Security Copilot-ervaring ingebed in ons toonaangevende XDR-platform (Extended Detection and Response), Microsoft 365 Defender . 2 Deze nieuwe, ingebedde ervaring helpt analisten rechtstreeks met bruikbare aanbevelingen, allemaal vanuit één uniforme ervaring.
  • Microsoft Defender Threat Intelligence is nu gratis inbegrepen bij Security Copilot. Defender Threat Intelligence stelt klanten in staat om rechtstreeks toegang te krijgen tot de voltooide dreigingsinformatie van Microsoft, deze te gebruiken en te integreren, waardoor beveiligingsteams meer diepgaand inzicht krijgen.

Bovendien kunnen organisaties die met Managed Security Service Providers (MSSP's) werken en deelnemen aan het Early Access Program de toegang tot hun Security Copilot-omgeving uitbreiden, waardoor MSSP's met hen kunnen samenwerken met behulp van Security Copilot ("Bring Your Own – MSSP" ).'

Lees meer hier.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024