Redactie - 27 oktober 2023

Pure Storage: kies voor energiezuinige flash opslag

De flash storage systemen van Pure Storage gebruiken tachtig procent minder stroom dan het gemiddelde vergelijkbare product in de markt, aldus Daan Ruizendaal, Country Manager Nederland bij Pure Storage.

Pure Storage: kies voor energiezuinige flash opslag image

Ruizendaal: “Onze voetafdruk is over het algemeen kleiner dan die van de gemiddelde systemen die aangeboden worden. Daarnaast hebben we natuurlijk ons ‘Evergreen//Forever’ programma, wat betekent dat een systeem dat klanten hebben gekocht altijd de nieuwste updates krijgt.”

Ook dit is anders dan bij concurrenten, want normaal gesproken wordt hardware in de storage market elke drie tot vijf jaar vervangen. “Dat zorgt onder meer voor allerlei afvalproblemen. Bij ons speelt dat niet. En om te benadrukken hoe belangrijk dit voor ons en onze klanten is, hebben we tegenwoordig ook een energie efficiëntie SLA in ons abonnementsmodel, waarin we een bepaald stroomverbruik per terabyte garanderen, zodat de klant van tevoren weet hoeveel ze gaan verbruiken. Maken we dit niet waar dan wordt dat gecompenseerd. Dit toont aan hoe belangrijk het is voor onze klanten, en ook dat wij ons eraan willen committeren om de doelstellingen die we beloven ook te realiseren bij onze klanten.“

Lees meer in het interview met Daan Ruizendaal, Country Manager Nederland bij Pure Storage.