Wouter Hoeffnagel - 02 november 2023

Alexandre Golisano is Country President van Schneider Electric Nederland

Schneider Electric, speler in de digitale transformatie van energiemanagement en automatisering, stelt Alexandre Golisano (35) per 1 november tot Nederlandse Country President. Hij volgt hiermee Debby Slofstra op.

Alexandre Golisano is Country President van Schneider Electric Nederland image

Golisano wordt verantwoordelijk voor de Nederlandse operatie van Schneider Electric. Belangrijk focuspunt is het helpen van klanten bij het uitbouwen van elektrificatie en digitalisatie om zo energie-efficiënter te werken en duurzamer te opereren. Schneider Electric richt zich met name op energietechnologie en digitalisering van woningen, gebouwen, datacenters, infrastructuur en de industrie.

De nieuwe Country President werkt al ruim 10 jaar voor Schneider Electric waar hij wereldwijd diverse functies bekleedde. Het meest recent werkte Golisano als Vice President Power Systems voor België en Nederland. Alexandre Golisano: "In een wereld die een duidelijke versnelling naar digitalisering en elektrificatie nodig heeft, bevindt Schneider Electric zich in een unieke positie om een deel van de oplossing voor klimaatverandering te zijn. Ik ben optimistisch, want we hebben geweldige mensen en innovaties om zowel onze operationele activiteiten, als die van onze klanten en partners duurzamer en efficienter te maken. Het is mijn ambitie om een positieve impact op de wereld te hebben, onze partners en klanten te inspireren en te ondersteunen in hun streven om snel koolstofvrij te worden en hun klimaatverplichtingen na te komen".

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 SLTN Vierkant
IGEL - Cloud Expo BN start 27-11/7-12