Wouter Hoeffnagel - 06 november 2023

Mirjam van Olst benoemd tot General Manager Nederland van Rapid Circle

Mirjam van Olst is per 1 november 2023 General Manager van Rapid Circle Nederland. Harold Punter, CEO van Rapid Circle, gaat zich na haar aantreden volledig richten op groei en ontwikkeling van de wereldwijde organisatie. Met Van Olst haalt Rapid Circle een ervaren leider en een lid van de Microsoft-community binnen.

Mirjam van Olst benoemd tot General Manager Nederland van Rapid Circle image

Van Olst, van oorsprong SharePoint-developer en architect, was tot eind oktober Global Business Applications en Data & AI Talent Creation Lead bij Avanade. In die functie was ze onder meer betrokken bij het wereldwijde opleidingsprogramma voor IT-talent, een initiatief dat van groot belang is geweest voor de groei van Avanade. Daarvoor leidde ze alle Avanade-operaties voor Frankrijk, Nederland en België.

Daarnaast was Mirjam lange tijd actief in de Nederlandse gebruikersgroep van SharePoint (DIWUG), waar ze werd opgevolgd door Maarten Eekels, CTO bij Rapid Circle. Ze heeft een column over leiderschap en persoonlijke ontwikkeling op AG Connect.

'Ook met je klanten heb je een partnership'

Van Olst: “Ik kijk ernaar uit om bij Rapid Circle eindverantwoordelijk te zijn voor hoe leiderschap en organisatie werken. Ik heb daar hele duidelijke ideeën over. Ik geloof bijvoorbeeld erg in samenwerking, intern én extern. Want ook met je klanten heb je een partnership, en die relatie verandert als je zo hard groeit als Rapid Circle. We doen steeds grotere projecten en we moeten nadenken over hoe we die zo leveren dat het voor iedereen werkt. Voor Rapid Circle als organisatie, voor klanten, maar ook voor medewerkers.”

Punter bouwde de afgelopen jaren aan de nationale en wereldwijde groei van Rapid Circle. Met de benoeming van Van Olst wil het bedrijf de nu focus volledig leggen op internationale ontwikkelingen. Punter: “We hebben drie hele sterke landelijke organisaties, maar we worden nu echt een grote organisatie en met het toenemen van de schaalgrootte wordt de internationale organisatie belangrijker. Cultureel en strategisch moeten die naar elkaar toe groeien en daar wil ik me volledig op gaan richten. Verder zal ik me bezighouden met de acquisitie-agenda.”

Een grote speler

Van Olst en Punter delen de visie dat samenwerken, tussen teams en bedrijfsonderdelen en tussen klant en leverancier, essentieel is om de uitdagingen van deze tijd aan te kunnen. Punter: “We leven in het tijdperk van AI en allerlei andere ingrijpende veranderingen. Om vooruit te kunnen moeten we technische expertise, kennis over organisaties en veel verschillende innovaties bij elkaar brengen. Als groep kunnen we dat het beste doen door beter samen te werken over de landen heen. Daar ga ik leiding aan geven. In Nederland willen we de komende jaren de organisatie verdubbelen en daarmee een van de grootste Microsoft-spelers in Nederland worden. Dat is onze ambitie.”

Het aantreden van Van Olst past in een grotere ontwikkeling. Rapid Circle speelt, door uitbreiding van dienstverlening en expertise, een steeds belangrijker rol in de digitale transformatie van steeds grotere klanten. Sinds oktober leidt Marit van Dijk Rapid Circle Advisory, voortgekomen uit de acquisitie van Weolcan. “Geweldig om Rapid Circle Nederland achter te laten met Mirjam en Marit, twee vooraanstaande vrouwen in de IT-wereld, in de top,” aldus Punter. “Ik ga vooral proberen Mirjam te faciliteren en haar niet te veel voor de voeten te lopen. Al kan dat lastig worden want ik heb na 15 jaar in deze functie natuurlijk overal een mening over."

Van Olst: “Ik kijk ernaar uit om samen te gaan werken met onze mensen en klanten. Ik ga de kennis en ervaring van Harold natuurlijk zoveel mogelijk absorberen, maar ik heb ook mijn eigen ideeën, dus als Harold moeite heeft om dingen los te laten dan zal ik hem wel af en toe een kleine hip-check geven.”

SentinelOne bannercampagne BW 04-09-2023 tm 31-01-2024 Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023
Vertiv BW week 5 liggend groen/vierkant oranje 27-11-2023 tm 04-12-2023