Wouter Hoeffnagel - 07 november 2023

VMware ondersteunt multi-cloud-reis van klanten met nieuwe oplossingen, diensten en partnerships

VMware introduceert een aantal nieuwe oplossingen, diensten en partnerships. Het gaat onder meer om VMware Private AI met Intel, een samenwerking met IBM dat IBM Watsonx naar on-premises-omgevingen brengt en VMware Data Service Manager. VMware deed de aankondigingen op VMware Explore 2023 Barcelona, waar de redactie van Dutch IT Leaders aanwezig is.

VMware ondersteunt multi-cloud-reis van klanten met nieuwe oplossingen, diensten en partnerships image

Digitale transformatie is een topprioriteit voor organisaties en stelt hen in staat tot het versnellen van hun innovatietempo. Samen met zijn partner-ecosysteem wil VMware organisaties helpen met de omarming van de vorig jaar al uitgebreid aangekondigde ‘cloud smart’-aanpak, nodig om de vaak chaotische groei richting multicloud te beheersen. Dit biedt flexibiliteit en keuze over meerdere clouds, om de complexiteit hiervan om te zetten in concurrentievoordeel. Daarnaast wil Vmware klanten helpen met het omarmen van generatieve AI, waarvoor het onder meer nieuwe samenwerkingen aangaat.

Risico's minimaliseren bij trainen van AI-modellen

De inzet van AI vereist dat organisaties de privacy van hun gegevens kunnen behouden en het IP-risico kunnen minimaliseren terwijl ze hun AI-modellen trainen, aanpassen en bedienen. VMware ondersteunt klanten hiermee met behulp van nieuwe initiatieven en uitgebreide partnerships. Zo introduceert het bedrijf VMware als onderdeel van Cloud Foundation Private AI met Intel, een nieuwe samenwerking om bedrijven te helpen met het bouwen en implementeren van AI-modellen en het verbeteren van de AI-prestaties. Via de samenwerking wil VMware klanten helpen VMware Cloud Foundation en Intel AI-softwarekit, processors en hardwareversnellers optimaal in te zetten.

Daarnaast gaat het bedrijf een samenwerking aan met IBM om IBM Watsonx naar on-premises-omgevingen te brengen. Klanten kunnen VMware Private AI en Red Hat OpenShift combineren voor snelle, transparante generatieve AI-mogelijkheden.

Mogelijkheden van generatieve AI benutten

Ook introduceert VMware oplossingen waarmee klanten de mogelijkheden van generatieve AI kunnen benutten en tegelijkertijd applicaties, activiteiten en data in de cloud kunnen moderniseren, optimaliseren en beter beschermen. Denk hierbij aan de introductie van VMware Data Services Manager, waarmee IT-dataservices die op VMware Cloud draaien, consistent en veiliger beheerd kunnen worden, en wijzigingen aan VMware Cloud Foundation die voordelen bieden voor moderne AI/ML en generatieve AI-workloads.

Google Cloud AlloyDB Omni is daarnaast beschikbaar als eerste PostgreSQL-compatibele database van derden die native is geïntegreerd met VMware Cloud Foundation via VMware Data Services Manager en VMware vSAN.

Preventie, detectie en herstel

Ook zet VMware in op de preventie, detectie en herstel van ransomware met de technische preview van VMware Intelligent Threat Detection en de introductie van VMware Live Recovery.

Inmiddels werkt VMware met zo'n 57 partners wereldwijd samen binnen VMware Sovereign Cloud. Het maakt nieuwe ontwikkelaars-, data- en beveiligingsdiensten zoals geïntegreerde datadiensten beschikbaar via VMware Cloud Director en ecosysteem-partners. Ook zijn er mogelijkheden binnen tools voor ontwikkelaars, zoals VMware Tanzu en VMware NSX voor snelle levering van applicaties met nauwkeurige controles rond de gegevensstroom.

Adoptie van software-defined edge versnellen

VMware zet daarnaast in op het versnellen van de adoptie van software-defined edge door klanten. Zo biedt het nieuwe telemetriemogelijkheden van VMware Edge Cloud Orchestrator om inzicht en zichtbaarheid te bieden in edge-workloads en om eindapparaten te identificeren. Ook is Intelligent Assist voor VMware Software-Defined Edge beschikbaar voor het verbinden, beveiligen en beheren van workloads, gebruikers en IoT-apparaten aan de edge.

Verder kondigde VMware nog een samenwerking met Microsoft aan, zodat VMware SASE-klanten Microsoft Security Copilot kunnen gebruiken. Deze tool is gericht op het identificeren van dreigingen en afwijkingen, en maakt gebruik van generatieve AI. Ook nieuw is de Workflow Hub voor VMware Telco Cloud Automation ter ondersteuning van de snelle uitrol van mobiele sites.

VMware kondigt ook een eerste integratie met Symantec Cloud Secure Web Gateway aan voor het beveiligen van de software-defined edge. VMware kondigt daarnaast automatiseringsmogelijkheden en nieuwe integraties van derden aan, die worden geleverd via het Anywhere Workspace-platform. Dit platform biedt organisaties tools voor het vereenvoudigen van IT-workflows, verbeteren van de beveiliging en verhogen van de efficiëntie.

Het gaat onder meer om de introductie van de nieuwe generatie Mac-beheer om IT-workflows te vereenvoudigen en de kosten te verlagen. VMware kondigt Hub Health aan, nieuwe beveiligings-baselines van derden en een nieuw updatebeheer-dashboard voor macOS. Hiermee wordt een zelfherstellende, zelfconfigurerende en zelfbeveiligende autonome werkruimte tot stand gebracht.

Ook nieuw is een Workspace ONE-integratie-partnership met Intel om de detectie van kwetsbaarheden op hardware-, firmware- en driver-niveau te automatiseren.

DIC Awards BW tm 21-10-2024 Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024