Witold Kepinski - 09 november 2023

Fintech speler Swan opent kantoor in Amsterdam

Europese fintech Swan introduceert lokale rekeningen waarmee Nederlandse bedrijven NL-IBAN's kunnen aanbieden aan hun klanten. Dit is, samen met de opening van een kantoor in Amsterdam, onderdeel van de hyperlocalisatie strategie van het bedrijf om alle activiteiten lokaal aan te bieden.

Fintech speler Swan opent kantoor in Amsterdam image

De officiële toetreding van de Nederlandse markt volgt snel op de recente aankondiging van een Series B-investering van 37 miljoen euro. Voor de internationale uitbreiding van zijn Banking-as-a-Service platform wordt het bedrijf gesteund door investeerders als Lakestar, Accel en Creandum.

Swan heeft het vermogen om elk normaal bedrijf in een financiele instelling te veranderen. Via eenvoudige API’s kunnen bedrijven snel en gemakkelijk bankdiensten aanbieden zoals rekeningen, betaalkaarten en betalingen. Ondanks zijn korte bestaan heeft de fintech al meer dan 100 klanten in heel Europa, variërend van snelgroeiende scale-ups tot grote ondernemingen. In Nederland kent Swan een veelbelovende start, waarbij het in de afgelopen weken al drie bedrijven heeft geholpen bij het openen van honderden Nederlandse rekeningen voor hun klanten. Dit toont aan dat Nederland klaar is voor een financiele revolutie, waarbij bancaire diensten direct bij elk soort bedrijf kunnen worden afgenomen. 

“Terwijl we verder groeien, biedt de centrale ligging van Nederland binnen Europa toegang tot een grotere markt, waarmee het een strategische basis is voor verdere uitbreiding over het continent”, zegt Nicolas Benady, medeoprichter en CEO van SWAN. “Ook heeft Nederland een snelgroeiend fintech-ecosysteem met veel startups en gevestigde bedrijven die zich richten op financiële innovatie. Dit ecosysteem, samen met open-banking initiatieven zoals PSD2, vormen een krachtige basis voor bedrijven die een enorme boost krijgen van onze embedded banking services.”

Swan heeft al partners in twaalf Europese landen waaronder gevestigde bedrijven als de Franse retailgroep Carrefour en succesvolle technologie scale-ups als Pennylane, Lucca, Factorial, Expensya en Agicap. Daarnaast was Ageras het eerste bedrijf dat in Nederland met Swan bankfuncties integreerde in zijn boekhoud- en belastingaangiftediensten. Met meer dan een miljoen klanten heeft Ageras de missie om embedded banking in al hun markten uit te rollen. Het bedrijf heeft onlangs Nederlandse IBAN's vrijgegeven en in de eerste weken al honderden klanten geonboard.

“Bankdiensten zijn een essentieel onderdeel van onze product suite. Door het te integreren met de boekhouding en belastingaangifte kunnen we het leven van MKB-ondernemers zoveel gemakkelijker maken. Op één platform met één login kunnen ze alles vinden wat ze nodig hebben om hun bedrijfsadministratie te beheren”, zegt Thomas Vles, Chief Revenue Officer van Ageras. “Swan is een sterke partner die ons helpt succesvol te worden in Europa. Zij lopen voorop als het gaat om functionaliteit, veiligheid en samenwerking.” 

Uitbreiding naar verschillende sectoren 

Swan verwacht de komende twee jaar zijn personeelsbestand te verdubbelen, waarbij het kantoor in Amsterdam een ​​belangrijke hub zal zijn voor medewerkers in de regio. “We zien veel interessante kansen in onze markt die bekend staat om de snelle adoptie van innovatieve financiële oplossingen”, zegt Marnix van Deursen, VP Benelux bij Swan. “Naast boekhoudsoftware zal het lokale team zich richten op uitbreiding naar andere sectoren zoals financieel management software, HR SaaS, mobility providers en property management software.”

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024