Witold Kepinski - 12 november 2023

SAP maakt Airbus innovatieve industriële planning mogelijk

Airbus heeft voor SAP gekozen om de volgende generatie van zijn industriële planning voor zijn commerciële vliegtuigactiviteiten vorm te geven. Met de SAP Integrated Business Planning for Supply Chain-oplossing zal Airbus geleidelijk zijn planning voor huidige en toekomstige vliegtuigprogramma's optimaliseren.

SAP maakt Airbus innovatieve industriële planning mogelijk image

SAP Integrated Business Planning is een cloudoplossing die de integratie en samenwerking tussen verkoop-, leverings- en industriële planningsteams verbetert. Airbus zal kunnen voldoen aan complexe planningsvereisten en profiteren van een responsievere productieplanning en een efficiënter gebruik van productiemiddelen. Tenslotte biedt SAP IBP meer transparantie en betekenisvolle inzichten met gebruikersspecifieke rollen en prioritering van taken en acties.

Veerkrachtige toeleveringsketens die risico’s minimaliseren zijn nu een prioriteit voor marktleiders. Stabiele materiaal- en informatiestromen zijn essentieel voor bedrijven om de vraag en bezettingsgraad nauwkeurig te kunnen voorspellen.

“Grotere transparantie en betere planning zijn essentiële elementen voor bedrijven om veerkrachtige toeleveringsketens en duurzaamheid te garanderen. Beide aspecten zijn nu erg belangrijk voor toonaangevende bedrijven”, zegt Dominik Metzger, hoofd van SAP Digital Supply Chain bij SAP SE. “Deze uitgebreide strategische samenwerking stelt ons in staat Airbus te ondersteunen in zijn transformatie door end-to-end gecentraliseerde vraag- en inkoopplanning te bieden, en een hoge responsiviteit en krachtig supply chain management mogelijk te maken. We zijn er trots op dat we Airbus kunnen helpen zijn digitale troeven verder te ontwikkelen en te versterken.”