Witold Kepinski - 14 november 2023

Katherine Maher: rol van Web Summit 'nu urgenter dan ooit'

Web Summit is bovenal een ruimte voor “kritische gesprekken over technologie, samenleving en innovatie”, zei Katherine Maher in haar eerste toespraak als nieuwe CEO van het bedrijf tijdens de opening van het tech event in Lissabon.

Katherine Maher: rol van Web Summit 'nu urgenter dan ooit' image

Maher volgde onlangs Paddy Cosgrave op die eerder ontslag heeft genomen na een rel over een uitspraak oorlog tussen Israël en Hamas.

Katherine Maher zei tegen een enthousiast publiek op de Opening Night dat Web Summit een plek zal blijven die “mensen samenbrengt en verbindt”, terwijl belangrijke discussies op het snijvlak van technologie en samenleving bevorderd worden.

“In de afgelopen tien jaar, toen Web Summit groeide, hebben we tienduizenden mensen bij elkaar gebracht die deze week in Lissabon als springplank hebben gebruikt om opmerkelijke dingen te doen – bedrijven lanceren, investeerders vinden, projecten onthullen en een visie bevorderen. van deze wereld die het bespreken waard is”, voegde de CEO eraan toe.

Dit was de eerste keer dat Katherine naar Center Stage ging als de nieuwe CEO. Het was echter niet de eerste keer dat ze het evenement meemaakte.

“Ik was hier in 2019 als spreker, verbaasd over de omvang van deze menigte”, aldus de nieuwe CEO.

“Het was hier, op dit podium, waar ik echt de impact van Web Summit kon zien en geïnspireerd kon worden door zijn missie om mensen en ideeën met elkaar te verbinden die de wereld veranderen.”

Katherine ging vervolgens in op de hoopvolle – maar mogelijk verdeeldheid zaaiende – aard van de snelle technologische vooruitgang, en voegde eraan toe dat “de rol van Web Summit als plaats voor verbinding en gemeenschap urgenter is dan ooit”.

“Het is het enige evenement waar tienduizenden van ons samenkomen om deze problemen aan te pakken via de technologie die je bouwt, de bedrijven die je hebt gevonden en de ideeën die je verdedigt”, voegde de CEO eraan toe.

Katherine prees “de ongelooflijke mensen, de oprichters; de bedrijven; de bijdragers, die de podia van Web Summit vullen met nieuwe ideeën, onze hoofden met frisse perspectieven en ons hart met de belofte van vooruitgang”.

De CEO had een visie op de toekomst en benadrukte de cruciale rol die technologische vooruitgang speelt bij het aanpakken van alles, van klimaatverandering en de toekomst van werk tot politiek en samenleving.

“Ik merk dat ik oprecht onder de indruk ben van de technische vooruitgang die ons vooruit zal blijven stuwen”, zei Katherine, en merkte op dat AI-technologieën in het bijzonder “toegang zullen creëren tot onderwijs, gepersonaliseerde gezondheidszorg en humanitaire hulp, en ons zullen drijven naar een meer verbonden, welvarende en duurzame toekomst”.

De CEO van de Web Summit herinnerde ons er verder aan dat er de komende dagen “ook stevige debatten zullen plaatsvinden over het gevaar van AI, en hoe we denken over het dienen van de mensheid in plaats van het dienen van de technologie”.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024