Wouter Hoeffnagel - 18 november 2023

Western Digital start met levering 24TB CMR HDD’s

Western Digital start met de levering van de nieuwe 24TB CMR HDD-reeks voor hyperscale-, cloud- en enterprise datacenterklanten. Daarnaast introduceert het bedrijf de nieuwe 28TB SMR HDD. De 28TB en 24TB HDD's zijn gebouwd met 40 procent (in gewicht) gerecyclede inhoud. Ook zijn ze zo’n 10 procent energiezuiniger per terabyte.

Western Digital start met levering 24TB CMR HDD’s  image

Met 28 TB biedt de nieuwe Ultrastar DC HC680 SMR HDD de hoogste opslagdichtheid voor hyperscale-, cloud- en zakelijke klanten. De HDD is ontworpen voor sequentiële schrijfworkloads waarbij opslagdichtheid, watt/TB en kosten kritische parameters zijn. WD richt zich hiermee op omgevingen zoals bulkopslag, online back-up en archivering, videobewaking, cloudopslag, opslag voor naleving van regelgeving, big data-opslag en andere toepassingen waarbij data niet vaak worden geraadpleegd.

24TB Ultrastar DC HC580 CMR-harde schijf

De Ultrastar DC HC580 24TB CMR HDD met vernieuwde OptiNAND-technologie stelt datacenters in staat om opslag te maximaliseren binnen dezelfde footprint en in omgevingen met beperkte energie. Voor een betere opslagdichtheid kan de HC580 tot 612TB ruwe opslag per rackunit mogelijk maken in een 4U 102-drive bay-oplossing. Deze schijven zijn ook energiezuiniger en verbruiken 12 procent minder watt/TB vergeleken met de vorige 22TB-versie.

De nieuwe Ultrastar-schijven worden ook geïntegreerd in de hybride opslagplatforms Ultrastar Data60 en Data102 JBOD, waarmee WD zich onder meer richt op volgende generatie gescheiden opslag en softwaregedefinieerde opslag (SDS)-infrastructuur. Elk opslagplatform wordt geleverd met IsoVibe- en ArcticFlow-technologieën, waarmee WD de prestaties en betrouwbaarheid wil verbeteren. Ultrastar Data60- en Data102-platforms met de nieuwe HDD's zijn vanaf december beschikbaar.

WD Gold 24TB CMR HDD's

De 24TB WD Gold CMR SATA HDD is per direct leverbaar. Deze schijven zijn speciaal ontworpen voor systeemintegrators en wederverkopers die ondernemingen en het MKB bedienen die betrouwbaardere opslag nodig hebben voor big data en bedrijfsopslagworkloads in vergelijking met traditionele client-HDD's. De WD Gold 24TB HDD maakt gebruik van innovaties van het Ultrastar-technologieplatform en biedt tot 2,5 miljoen uur gemiddelde tijd tussen stroringen en beschikt over trillingsbeschermingstechnologie. De HDD is ontworpen om werklasten tot 550 TB per jaar aan te kunnen en wordt geleverd met een beperkte garantie van 5 jaar.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei