Witold Kepinski - 23 november 2023

LucidLink haalt flinke kapitaal investering op

LucidLink, speler in het mogelijk maken van directe toegang tot gegevens en realtime samenwerking voor bedrijven, heeft aangekondigd dat het 75 miljoen dollar aan Series C-financiering heeft opgehaald, inclusief secundaire financiering, onder leiding van Brighton Park Capital – een investeringsmaatschappij die zich richt op ondernemers- geleide bedrijven in de groeifase binnen de software-, gezondheidszorg- en technologie-gebaseerde dienstensector. Grote bestaande investeerders, waaronder Headline , Baseline Ventures en Adobe Ventures, namen ook deel.

LucidLink haalt flinke kapitaal investering op image

De afgelopen twee jaar heeft LucidLink – ondanks een uitdagende omgeving – een uitzonderlijke groei gerealiseerd, waaronder een groei van de jaarlijkse terugkerende omzet (ARR) met bijna 5x en het aantal gebruikers op het platform met meer dan 4x.

LucidLink, opgericht in 2016, ontwikkelde 's werelds eerste opslagsamenwerkingsplatform dat is ontworpen om externe en hybride teams van creatieve professionals te helpen een verscheidenheid aan complexe gebruiksscenario's aan te pakken door onmiddellijke toegang tot enorme bestanden mogelijk te maken en realtime samenwerking te beveiligen. Het systeem van LucidLink is speciaal gebouwd voor de moderne computeromgeving, waardoor het niet meer nodig is om bestanden te downloaden of te synchroniseren, doordat gebruikers gegevens rechtstreeks vanuit de cloud kunnen streamen.

“LucidLink erkende een substantiële behoefte aan realtime samenwerking in de cloud, en hun oplossing is snel onmisbaar geworden voor hybride en externe creatieve professionals, onderstreept door de robuuste recente groei en het gevarieerde klantenbestand van toonaangevende innovatieve bedrijven”, aldus Mike Gregoire en Sam Kentor, partners bij Brighton Park Capital. “ Het bedrijf is goed gepositioneerd om voort te bouwen op zijn momentum, en we zijn verheugd om de strategische initiatieven van LucidLink te ondersteunen om toekomstige groei te stimuleren .”

Volgens een recent Filestage- rapport gebeurt driekwart van de creatieve samenwerking nu op afstand, waarbij het gemiddelde creatieve beoordelingsproces acht dagen duurt en er meer dan drie versies nodig zijn om te worden goedgekeurd. International Data Corporation voorspelt dat deze trend de investeringen in cloudinfrastructuur en -diensten in 2027 tot 1,2 biljoen dollar zal doen stijgen, omdat de noodzaak voor bedrijven om zich voor te bereiden op een hybride personeelsbestand urgenter wordt. 2 Voor de creatieve sector die met complexe bestanden en applicaties werkt, is realtime samenwerking tussen een hybride en externe medewerkersbasis een van de belangrijkste pijnpunten geworden waarmee organisaties vandaag de dag worden geconfronteerd.

Peter Thompson, CEO en medeoprichter van LucidLink, verklaarde: “ Oude samenwerkings- en opslagoplossingen zijn niet ontworpen voor deze nieuwe hybride werkplekrealiteit, en LucidLink wordt de beste oplossing voor bedrijven die hun bedrijf toekomstbestendig willen maken. Onze klanten bereiken een vijfvoudige productiviteitswinst op voorheen onmogelijke workflows, en we zijn verheugd om te zien hoe ze nieuwe mogelijkheden blijven ontsluiten terwijl we de toekomst van samenwerking helpen versnellen. ”

Thompson voegde hieraan toe: “ De diepgaande expertise, het brede netwerk en de staat van dienst van Brighton Park in het ondersteunen van de groei van haar portfoliobedrijven maken Brighton Park tot de perfecte partner, en we zijn onze bestaande investeerders dankbaar voor hun voortdurende steun. ”

Tegenwoordig werken LucidLink-klanten in de creatieve industrie en daarbuiten samen aan meer dan een miljard bestanden in 40 landen. Klanten zijn onder meer Adobe, A&E Networks, Whirlpool, Shopify, Buzzfeed en Spotify, maar ook Hollywood-studio's, grote omroepen, merken, digitale reclamebureaus, architectenbureaus en gamingbedrijven. Het nieuwe kapitaal zal de product- en technische ontwikkeling van LucidLink, de inspanningen voor klantenwerving en de uitbreiding naar nieuwe verticale markten en regio's versnellen.

“ Met deze Series C-investering zal LucidLink zijn meest ambitieuze productupdates in de geschiedenis van het bedrijf versnellen om onze technologische leiderschapspositie uit te breiden, nieuwe gebruiksscenario’s voor klanten te openen en meer gepersonaliseerde productervaringen te creëren die creatieve professionals in staat stellen efficiënter en effectiever te werken. zegt George Dochev, CTO en medeoprichter van LucidLink.