Witold Kepinski - 08 december 2023

VAST Data krijgt flinke kapitaalinjectie

VAST Data, een AI-dataplatformbedrijf, heeft aangekondigd dat het 118 miljoen dollar aan Series E-financiering heeft binnengehaald, geleid door Fidelity Management & Research Company en begeleid door New Enterprise Associates ( NEA), BOND Capital en Drive Capital.

VAST Data krijgt flinke kapitaalinjectie image

De financiering zal de missie van VAST Data bevorderen om een ​​nieuwe categorie infrastructuur te leveren die data centraal stelt in de manier waarop systemen denken, reageren en ontdekken . Deze doorbraak zal organisaties in staat stellen hun meest urgente data-uitdagingen effectief aan te pakken, waardoor ongekende vooruitgang op het gebied van technologie, economie, sociale dynamiek en wetenschappelijk onderzoek mogelijk wordt.

Het VAST Data Platform verenigt opslag-, database- en containergebaseerde compute engine-services in één enkel, schaalbaar softwareplatform dat vanaf de basis is ontworpen om AI- en GPU-versnelde tools in moderne datacenters en clouds aan te drijven. Het platform stelt organisaties op unieke wijze in staat alle gegevens te begrijpen, zowel gestructureerd als ongestructureerd zoals deze in de natuurlijke wereld voorkomen, om superieure inzichten te genereren en nieuwe waarde te ontsluiten.

“Er is een nieuwe AI-datastack nodig”, zegt Renen Hallak, CEO en medeoprichter van VAST Data. “Om echt impact te hebben in dit tijdperk van AI en deep learning, wil je niet alleen over veel data beschikken, maar ook over data van hoge kwaliteit die correct georganiseerd is en op de juiste plaats en op het juiste moment beschikbaar is. Het VAST Data Platform levert AI-infrastructuur die de deur opent naar geautomatiseerde ontdekkingen die enkele van de meest complexe uitdagingen van de mensheid kunnen oplossen.”

“Wij geloven dat VAST Data een pionier is op het gebied van AI GPU’s”, zegt Scott Sandell, voorzitter, CEO en CIO bij NEA. “Nu deep learning centraal staat in de enorme AI-beweging die we ervaren, is de interesse in en investeringen in VAST Data geëscaleerd, en we zijn blij om samen te werken met het VAST Data-team, omdat zij invloed en innovatie in de wereldwijde AI-technologiesector stimuleren.”

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Netgear banner liggend start week 14