Witold Kepinski - 13 december 2023

HeadFirst Group bevestigt overnamebod op Impellam Group

HeadFirst Group ('HeadFirst') en Impellam Group ('Impellam') kondigen aan dat ze overeenstemming hebben bereikt over de overname van Impellam door HeadFirst. Ze bundelen hun krachten tot een toonaangevende wereldwijde speler op het gebied van MSP- en talentmanagement. De combinatie, met meer dan 7 miljard euro aan omzet (managed spend, in 2022), zal versnelde groeimogelijkheden mogelijk maken in Europa, het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en APAC

HeadFirst Group bevestigt overnamebod op Impellam Group image

Voor HeadFirst is Impellam een aantrekkelijke kans om te investeren in een van de grootste Managed Services Providers in de wereld en een groep van bedrijven gespecialiseerd in recruitment voor STEM (data, life-sciences, tech & engineering) professionals.

Er is volgens betrokken partijen een duidelijke strategische rationale voor de combinatie van HeadFirst en Impellam die naar verwachting de volgende voordelen gaat opleveren:

  • door een complementaire geografische dekking, met beperkte tot geen overlap, ontstaat een grotere groep met een sterke aanwezigheid op het Europese vasteland, in het Verenigd Koninkrijk, Noord-Amerika en APAC, waarvan opdrachtgevers met een grotere, wereldwijde, geografische spreiding kunnen profiteren;
  • complementaire vaardigheden en expertise creëren aanzienlijke mogelijkheden voor onze klanten en voor cross-selling van onze services;
  • de sterke technologie, data en digitale platforms van HeadFirst Group bieden de kans de operationele en bedrijfsprestaties binnen de grotere groep verder te verbeteren;
  • een sterk gecombineerd managementteam kan de langetermijnstrategie van een grotere groep blijven waarmaken;
  • meer carrièremogelijkheden voor collega's binnen de grotere groep.


Julia Robertson, CEO bij Impellam Group, vertelt: "We kijken ernaar uit om onze krachten te bundelen met HeadFirst om een groter, meer digitaal en divers dienstenaanbod te creëren met een groter geografisch bereik. De gecombineerde kracht van marktleidende merken, culturen en mensen - in balans met technologie van de uitgebreide groep - stelt ons in staat onze klanten nog beter te ondersteunen bij hun uitdagingen op het gebied van workforce management in het Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord-Amerika en APAC. Tegelijkertijd biedt het meer carrièremogelijkheden voor collega's."

Han Kolff (foto), Chairman of the board bij HeadFirst Group, licht toe: "Deze fusie zal baanbrekend zijn, voortbouwend op de complementaire sterke punten van Impellam en HeadFirst. Samen worden we een wereldleider in mission-critical talent, waardoor we onze opdrachtgevers, leveranciers en professionals op een ongeëvenaarde manier van dienst kunnen zijn. We hebben een enerverende reis voor de boeg met volop kansen voor onze teams, waarbij we de HR-technologie verder uitdiepen en het geografische bereik verder en sneller vergroten."

Toekomstig management van de groep
HeadFirst Group beoogt het belangrijkste uitvoerend management van Impellam Group, namelijk Julia Robertson (huidige Chief Executive Officer van Impellam Group) en Tim Briant (huidige Chief Financial Officer van Impellam Group) een plek te geven in de raad van bestuur als respectievelijk Group CEO en CFO. Zij zullen samenwerken met de bestuursleden Marion van Happen, die ook doorgaat als CEO van HeadFirst Group, en Han Kolff, die non-executive Chairman zal zijn, en de non-executive bestuursleden Koen Bekkering en Boyd Sleeman, om het toekomstige succes en de groei van de nieuwe groep te bewerkstelligen.

Er zijn voor nu geen wijzigingen in de dagelijkse business van Impellam Group en HeadFirst Group. Impellam en HeadFirst blijven hun diensten aan opdrachtgevers, leveranciers en professionals onveranderd leveren. De transactie zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond.

Een aankondiging met alle details over de voorwaarden van de transactie is volledig te lezen op de website headfirst.group/takeover.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024