Witold Kepinski - 19 december 2023

Medische messenger Siilo gaat verder als Doctolib Siilo

Siilo, de beveiligde samenwerkingsapp voor zorgprofessionals, met meer dan 550.000 gebruikers, gaat voortaan in Nederland en België verder onder de naam Doctolib Siilo. Deze verandering volgt op de succesvolle integratie van Siilo in Doctolib na de overname eerder dit jaar. Met de rebranding wordt ook een toekomst ingeluid waarin Siilo profiteert van de innovatieve voortrekkersrol van Doctolib en waardoor de dienstverlening aan professionals in de gezondheidszorg en patiëntenzorg wordt vergroot.

Medische messenger Siilo gaat verder als Doctolib Siilo image

Doctolib is een speler op het gebied van gezondheidszorgtechnologie in Europa. Meer dan 900.000 professionals in de gezondheidszorg maken gebruik van de diensten van Doctolib waarmee meer dan 80 miljoen patiënten worden bediend. 

Met de integratie wil Doctolib Siilo als leider in de sector zijn kennis en innovatie naar de Benelux brengen, een regio waar Siilo sterk aanwezig is. Zo’n 80% van de ongeveer 375.000 zorgprofessionals in Nederland heeft bijvoorbeeld een Siilo account, van de artsen (huisartsen en specialisten) is dit zelfs 90%. Per maand worden er tussen de 3,5 en 4 miljoen berichten verstuurd via het platform.

Stanislas Niox-Chateau, CEO en medeoprichter van Doctolib is verheugd met deze stap: "De rebranding van Siilo naar Doctolib is niet alleen een naamsverandering, maar staat symbool voor onze gedeelde visie op een meer verbonden en efficiënter gezondheidszorgsysteem. We zijn enorm enthousiast dat we de gebundelde krachten van Doctolib en Siilo naar zorgprofessionals in België en Nederland kunnen brengen. Zij kunnen rekenen op een verbeterende ervaring gesteund met het bekende vertrouwen en de betrouwbaarheid die ze gewend zijn." De integratie van Siilo in het Doctolib ecosysteem opent een nieuwe dimensie van innovatie voor de succesvolle messaging applicatie in de zorg. Met deze strategische stap worden niet alleen de kernfuncties van Siilo behouden, maar wordt ook geanticipeerd op toekomstige verbeteringen met de geavanceerde technologische middelen van Doctolib."