Witold Kepinski - 20 december 2023

Alteryx is overgenomen door Clearlake Capital Group en Insight Partners

Alteryx, een Analytics Cloud Platform-bedrijf, heeft aangekondigd dat het een definitieve overeenkomst is aangegaan voor overname door Clearlake Capital Group en Insight Partners, twee wereldwijde private equity-bedrijven, in een transactie ter waarde van 4,4 miljard dollar, inclusief schulden. Na voltooiing van de transactie wordt Alteryx een particulier bedrijf.

Alteryx is overgenomen door Clearlake Capital Group en Insight Partners image

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst ontvangen de aandeelhouders van Alteryx $ 48,25 per aandeel in contanten voor elk aandeel Alteryx Klasse A of Klasse B gewone aandelen dat zij bezitten. De aankoopprijs per aandeel vertegenwoordigt een premie van 59% ten opzichte van de onaangetaste slotkoers van Alteryx op 5 september 2023, de laatste volledige handelsdag voorafgaand aan berichten in de media over een mogelijke verkooptransactie.

“We zijn verheugd onze overeenkomst met Clearlake en Insight aan te kondigen. Naast het leveren van aanzienlijke en zekere contante waarde aan onze aandeelhouders, zal deze transactie zorgen voor meer werkkapitaal en sectorkennis, en voor de flexibiliteit als particuliere onderneming. Samen zullen we investeringen doen die het belangrijkst zijn voor onze klanten en onze missie versnellen om de kracht van analytics te benutten om klanten over de hele wereld in staat te stellen data om te zetten in een doorbraak”, aldus Mark Anderson, CEO van Alteryx. 

“De afgelopen jaren hebben we een alomvattende transformatiestrategie uitgevoerd om onze go-to-market-mogelijkheden te verbeteren en een sterke roadmap voor cloud- en AI-innovatie op te stellen. We zijn verheugd om samen te werken met Clearlake en Insight voor de volgende fase van de reis van Alteryx. Zowel Clearlake als Insight hebben groot respect voor onze missie, mensen en technologie, en ze kijken ernaar uit om ons bedrijf – en op hun beurt onze klanten en partners – te helpen nog succesvoller te worden. Ik wil graag onze getalenteerde medewerkers bedanken, wier harde werk en toewijding ons hebben geholpen deze mijlpaal te bereiken en ons succes zullen blijven voeden", aldus Anderson.