Witold Kepinski - 10 januari 2024

Microsoft Quantum team zet geavanceerde AI voor batterij innovaties

Het Microsoft Quantum team kondigt hun nieuwste mijlpaal binnen de ontwikkeling van kwantumcomputers aan, waarbij geavanceerde AI is gebruikt om nieuwe materialen te ontdekken en samen te stellen.

Microsoft Quantum team zet geavanceerde AI voor batterij innovaties image

Dit heeft onder andere geleid tot een mogelijke baanbrekende ontdekking voor de productie van batterijen, aldus Microsoft,

Een greep uit de hoogtepunten:

Efficiënte batterijen: Microsoft Quantum en het Pacific Northwest National Laboratory (PNNL) kondigen een nieuwe ontwikkeling aan die het gebruik van lithium in batterijen mogelijk met wel 70% kan verlagen. Door het gebruik van geavanceerde AI wisten de wetenschappers het ontwikkelingsproces van de efficiënte batterijen enorm te versnellen. Nu Lithium constant schaarser en kostbaarder wordt, brengt deze ontwikkeling een nieuwe vorm van energie die een groot positief effect op het milieu, de veiligheid en de economische impact van batterijen kan hebben.

Duurzame energiebronnen met Quantum & AI: Chemie en materiaalkunde zijn essentieel in het oplossen van veel van de moeilijkste problemen waar de wereld nu mee te maken heeft. Zo speelt het een belangrijke rol in de aanpak van klimaatverandering, voedselonzekerheden en de energiecrisis. Daarom komt Microsoft met Azure Quantum Elements, een nieuwe oplossing die AI, Cloud en kwantum computing samenbrengt voor de versnelling van innovatie binnen de sector.

Ontdekkingen met AI: Met een combinatie van AI en cloud heeft Azure Quantum het proces van computer gegenereerde ontdekkingen versneld. Zo screende de technologie gemakkelijk 32.6 miljoen verschillende materialen, waaruit een nieuw type elektrolyt werd geproduceerd. Door de komst van AI duurde dit proces een paar weken in plaats van jaren.

Lees hier meer over in het blog over Azure Quantum.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024