Wouter Hoeffnagel - 19 januari 2024

Conscia neemt beheer van netwerkinfrastructuur Maastricht UMC+ op zich

Universitair Medisch Centrum Maastricht + (Maastricht UMC+) en IT-leverancier Conscia vernieuwen hun langdurige samenwerking. De partijen sluiten een nieuwe overeenkomst voor het beheer van de netwerkinfrastructuur, aanvullend op netwerk-security en SOC-diensten.

Conscia neemt beheer van netwerkinfrastructuur Maastricht UMC+ op zich image

De twee partijen werken al bijna twintig jaar samen. In de vernieuwde samenwerking richten beide partijen zich op continuering van de bestaande dienstverlening, waarbij Conscia de benodigde hardware levert en implementeert. Daarbij ligt de focus op innovatie en een veilige IT-omgeving om de patiëntveiligheid te garanderen. Het beheer en support van de netwerkomgeving, en actieve monitoring op mogelijke dreigingen worden door Conscia uit handen genomen.

Het Maastrichtse ziekenhuis richt zich naast zorg op onderzoek, onderwijs, gezondheidsbevordering en (ziekte)preventie. Het koos na een Europees aanbestedingstraject voor Conscia vanwege onder andere de kwaliteit van de dienstverlening, de visie op innovatie en de uitgebreide ervaring in de ziekenhuiszorg.

'Continue vernieuwing en innovatie zijn essentieel'

Paul Hillman, cio bij MUMC+: “Bij het Maastricht UMC+ focussen we op preventie, herstel van ziekte, regionale samenwerking, het toepassen van data in de zorg en het opleiden van toekomstige artsen. Willen we die doelen bereiken dan is continue vernieuwing en innovatie essentieel. Daarvoor moet ons fundament betrouwbaar zijn en cruciale informatie, zoals patiëntgegevens, goed beveiligd zijn. Verder moet onze infrastructuur met ons meegroeien en de ruimte bieden om die doelen te verwezenlijken. Met Conscia werken we al lange tijd prettig samen. Ze begrijpen het belang van continuïteit en hebben daarnaast een sterke visie op de innovatiemogelijkheden in de zorg, waardoor ze ook in dit traject voor ons als beste partner naar voren zijn gekomen.”

“Dankzij ons duurzame partnership met MUMC+ en ons sterke track record in de ziekenhuiszorg in Nederland kunnen we opnieuw gezamenlijk vooruitkijken naar een belangrijke periode in de gezondheidszorg”, zegt Marcel Cappetti, algemeen directeur van Conscia en executive sponsor van de samenwerking. “Innovatie zal een belangrijke rol spelen bij het oplossen van uitdagingen in een sector waarin de druk alsmaar oploopt. Daarnaast komt de NIS2-wetgeving eraan, die hoge beveiligingseisen stelt. Een sterke netwerkinfrastructuur, waarbij eventuele bedreigingen worden ondervangen door onze SOC-diensten bereidt het MUMC+ verder voor op die toekomst.”

Op de foto v.l.n.r.: CIO van MUMC+ Paul Hillman en directeur marketing en sales bij Conscia Jos Schimmel