Witold Kepinski - 19 januari 2024

Visma neemt Franse Chaintrust over

Visma verstevigt zijn positie op de Franse markt met de overname van Chaintrust, een bedrijf gespecialiseerd in geautomatiseerde boekhouding.

Visma neemt Franse Chaintrust over image

Deze strategische stap sluit aan bij de visie van Visma om een ​​allesomvattend en geïntegreerd ecosysteem op te zetten dat is afgestemd op de specifieke behoeften van accountantskantoren in Frankrijk.

Voortbouwend op de basis die is gelegd door de overname van Inqom in 2022, verbetert de toevoeging van Chaintrust aan Visma's portfolio het softwareaanbod verder en levert het aanzienlijke waarde op voor het uitgebreide pakket oplossingen. Chaintrust, met zijn diepgaande expertise in het automatiseren en stroomlijnen van boekhoudprocessen, brengt softwareoplossingen die zijn ontworpen om de lasten van repetitieve en tijdrovende taken die gepaard gaan met boekhoudinvoer voor professionele bedrijven te verlichten.

“De toetreding tot de Visma Groep biedt Chaintrust nieuwe mogelijkheden voor groei, ontwikkeling en innovatie. Het is ook een echte kans om synergieën te creëren met alle bedrijven in de groep”, zegt Mikael Gandon, CEO van Chaintrust.

Een duidelijke ambitie voor de Franse markt

De overname bevordert de synergie tussen de entiteiten van de Visma Groep, vooral met Inqom, met als voornaamste doel het verbeteren van de klantervaring. Het doel is om accountants te voorzien van een compleet scala aan diensten, ondersteund door geavanceerde technologieën, waarmee hun specifieke zakelijke uitdagingen worden aangepakt.

“Met de overname van Inqom in 2022 en nu Chaintrust zet Visma een nieuwe en belangrijke stap in de richting van het creëren van een compleet digitaal ecosysteem voor registeraccountants in Frankrijk”, zegt Romain Passilly, CEO van Inqom.

"Door de expertise van Chaintrust op het gebied van het automatiseren van boekhoudinvoeren te integreren met de boekhoud- en belastingproductiesoftware van Inqom, komt Visma naar voren als de voorkeurspartner voor Franse bedrijven, met als doel het boekhoudbeheer te revolutioneren en te optimaliseren door middel van geïntegreerde oplossingen", zegt Olivier Constant, Business Area Director voor het MKB-segment in Visma.