Witold Kepinski - 23 januari 2024

Siemens en Salesforce werken samen om de serviceverlening te versnellen

Siemens Digital Industries Software heeft de nieuwe Teamcenter SLM-app op Salesforce AppExchange aangekondigd . De app is ontwikkeld door Siemens in samenwerking met Salesforce en verbindt productengineering en productserviceactiviteiten door de Teamcenter Service Lifecycle Management-oplossing uit het Siemens Xcelerator-portfolio van industriële software samen te brengen met Salesforce Manufacturing Cloud en Salesforce Service Cloud.

Siemens en Salesforce werken samen om de serviceverlening te versnellen image

Met deze nieuwe app kunnen fabrikanten meer servicegerichte bedrijfsmodellen adopteren, de klantervaring verbeteren en de service-inkomsten verhogen.

"Siemens en Salesforce komen samen om fabrikanten in staat te stellen op geheel nieuwe manieren verbinding te maken met hun klanten door deze innovatieve integratie van platforms voor de servicelevenscyclus en klantrelaties", aldus Zvi Feuer , Senior Vice President of Digital Manufacturing, Siemens Digital Industries Software. "Door onze nieuwe samenwerking met Salesforce helpen we fabrikanten over te stappen op servitization via een gesloten lusintegratie die productkennis samenbrengt met het volledige klantverhaal. De app levert een verbeterde klantenservice-ervaring die een revolutie teweeg kan brengen in de serviceactiviteiten en de samenwerking tussen engineering-bedrijven kan bevorderen en serviceteams en zorg voor een grotere klanttevredenheid - door de juiste informatie op het juiste moment op één centrale locatie te leveren."

Voordelen van de nieuwe Teamcenter SLM-app zijn onder meer het verbeteren van de operationele efficiëntie door een betere first-time-fix-ratio, het verlagen van de servicekosten en het helpen verbeteren van de afstemming tussen verkoop- en service-inspanningen. Uitgerust met de juiste activa-informatie, tools en inventaris kunnen serviceteams de klantenservice-ervaring verbeteren en de omzetgroei stimuleren.

De app geeft technici en buitendienstmedewerkers ook meer inzicht in informatie over klantactiva, naast de grafisch rijke productgegevens, beheerd in Teamcenter, waardoor serviceactiviteiten de eerste keer met succes kunnen worden voltooid. Met toegang tot Einstein, de AI-technologie van Salesforce, kan de app kennisartikelen scannen die zijn gemaakt op basis van serviceplannen die zijn geschreven in Teamcenter om te helpen bij het vinden van bronnen en oplossingen. Met gemakkelijke toegang tot servicegegevens kunnen fabrikanten voortdurende productverbeteringen stimuleren, aangezien de lessen die zijn geleerd via service-evenementen onderdeel worden van de digitale tweeling van elk asset.

"We zijn verheugd om samen te werken met Siemens om fabrikanten te helpen de efficiëntie te verhogen, betere service te bieden en nieuwe inkomstenstromen te openen", zegt Achyut Jajoo , SVP & GM van Manufacturing and Automotive, Salesforce. “Door Salesforce, dat wordt aangedreven door realtime data en AI, samen te brengen met het Service Lifecycle Management van Siemens Teamcenter, kunnen we de digitale transformatie in de hele sector helpen bevorderen en fabrikanten in staat stellen betere service te leveren en tegelijkertijd nieuwe inkomstenstromen te genereren.”

De Teamcenter SLM-app is nu beschikbaar op Salesforce AppExchange

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 DIC Awards BW tm 21-10-2024
Vertiv BN 01-07-2024 tm 05-08-2024