Witold Kepinski - 23 januari 2024

IBM koopt applicatie modernisatie specialist Advanced

IBM kondigt aan dat het een definitieve overeenkomst heeft getekend om applicatiemoderniseringsmogelijkheden van Advanced over te nemen, waardoor een combinatie van talent, tools en kennis wordt ingebracht om de mainframeapplicatie- en datamoderniseringsdiensten van IBM Consulting te verbeteren. De transactie is onderworpen aan de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. Verwacht wordt dat de transactie in het tweede kwartaal van 2024 zal worden afgerond. Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

IBM koopt applicatie modernisatie specialist Advanced image

 De geplande overname zal ons verder in staat stellen de moderniseringstrajecten van mainframeapplicaties van klanten te ondersteunen, wat een nieuwe belangrijke stap voorwaarts markeert in de hybride cloud- en AI-strategie van IBM.

CEO's geven prioriteit aan de modernisering van de technologie om de bedrijfstransformatie te versnellen en een concurrentievoordeel te behalen. Volgens een recent IBM Institute for Business Value-onderzoek zegt 67% van de ondervraagde leidinggevenden dat hun organisaties snel moeten transformeren om de concurrentie bij te kunnen houden, en zegt 68% van de respondenten dat mainframesystemen centraal staan ​​in hun hybride cloudstrategie.

Digitale transformatie is geen ‘of-of’-proces waarbij wordt gekozen tussen cloud en mainframe. Een hybride cloudaanpak die mainframecomputing omvat en integreert, kan tot vijf keer de waarde van een publiek cloudplatform alleen al verhogen. Toch kan het moderniseren van mainframecode en data een complex proces zijn. In de samenwerking met onze klanten hebben we gezien hoe de juiste IT-servicepartners kunnen helpen bij het navigeren en versnellen van hun transformatietraject, het beschermen van hun vitale investeringen en het verminderen van de risico's rond beveiliging, gegevenszwaartekracht en kosten.

Het team dat zich bij IBM Consulting wil aansluiten , werkt samen met wereldwijde zakelijke klanten om hun mainframeapplicaties te moderniseren en brengt meer dan 30 jaar ervaring, tools en expertise mee ter ondersteuning van de mainframestrategieën en applicatiemoderniseringsagenda's van klanten via een reeks moderniseringsdiensten voor mainframeapplicaties, waaronder beoordeling en ontwerp; transformatie en integratie van mainframes; en volledige inzet. Ze zijn ook uitgerust met branche-expertise in de sectoren financiële dienstverlening, verzekeringen, de automobielsector, reizen en transport, overheid, nutsbedrijven en media.

Het dienstenaanbod van de geplande overname is bedoeld om de mogelijkheden van IBM watsonx Code Assistant for Z aan te vullen , waardoor IBM uitgebreidere opties kan leveren voor de modernisering van mainframeapplicaties op het gebied van hardware, software en services. Watsonx Code Assistant for Z is een generatief AI-ondersteund product dat is gebouwd om de modernisering van mainframe-applicaties te helpen versnellen. De mogelijkheden die IBM Consulting samen met watsonx Code Assistant for Z wil verwerven, zijn gericht op het verbeteren van de end-to-end levenscyclus van applicatieontwikkelaars, inclusief het ontdekken en analyseren van applicaties; code refactoring; en codeconversie, zodat applicaties beter kunnen worden geïntegreerd met de hybride cloudarchitectuur van een onderneming.

Het nieuws markeert de eerste overname van IBM die in 2024 werd aangekondigd. Sinds Arvind Krishna in april 2020 CEO werd, heeft IBM meer dan 35 bedrijven overgenomen, waardoor zijn hybride cloud- en AI-mogelijkheden zijn versterkt.

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024