Witold Kepinski - 23 januari 2024

Insight belicht vijf IT-trends waarop bedrijven inspelen

Insight Enterprises, wereldwijd IT-adviseur en Solutions Integrator die organisaties helpt hun digitale transformatie te versnellen, heeft zijn 2024 Trends Report uitgebracht. Hierin worden de belangrijkste trends belicht die bedrijven in staat zullen stellen om in 2024 te profiteren van de kracht van nieuwe technologieën

Insight belicht vijf IT-trends waarop bedrijven inspelen image

Dit rapport gaat in op een jaar waarin technologische veranderingen elkaar steeds sneller opvolgen: van de opkomst van ‘phygital’ consumenten tot IoT (Internet of Things) en AI, en hoe organisaties een balans vinden tussen duurzaam werken en een steeds groter wordende gedecentraliseerde beroepsbevolking. Op basis van de jarenlange gecombineerde expertise van Insight's specialisten en actuele marktinformatie belicht het rapport de volgende vijf trends:

  • Two Worlds Collide: De digitale ervaring ‘humaniseren’ - Het gebruik van technologie om de ervaring van klanten en werknemers te transformeren zal een prioriteit worden naarmate organisaties op zoek gaan naar innovatieve manieren om de digitale en fysieke wereld te overbruggen.
  • Everything AI: Gen AI zal bedrijven helpen gegevens te ontsluiten en organisatorische intelligentie te maximaliseren - Bedrijven maken steeds meer gebruik van Gen AI om waardevolle inzichten te krijgen uit hun data, de productiviteit te verhogen en de klanttevredenheid te verbeteren. Ze moeten echter goed nadenken over regelgeving, governance, de data, toegang ertoe en security. Dit betekent dat ze ethische normen, regels en beleid moeten opstellen, robuuste beveiligingsmaatregelen moeten opstellen en de privacy van gegevens moeten waarborgen.
  • The Green Dawn: Duurzame werkwijzen in IT en technologie - Met aandacht voor verschillende factoren, zoals energieverbruik, duurzaamheid van de toeleveringsketen en levenscycli van producten om duurzame bedrijfsvoering te waarborgen en te handhaven.
  • Smart Connectivity: De opkomst van IoT verandert de wereld - Met de toename van apparaten en een grotere convergentie van AI en IoT. Intelligent Edge gaat hier een grote rol spelen om gegevens vast te leggen en om te zetten in kennis, wat ook betekent dat er een holistische aanpak nodig is voor cybersecurity.
  • Reshaping the Workplace: Werknemers eisen meer van gedecentraliseerd werk - Met generatieverschuivingen, globalisering en een groeiend aantal externe werknemers die de werkplek herdefiniëren, kan IT een sleutelrol spelen bij het stimuleren van decentralisatie, flexibiliteit en samenwerking voor bedrijven.

“Technologie wordt steeds belangrijker voor onze klanten. Sterker nog, technologie vormt nu de kern van bijna alle organisaties en hun bedrijfsstrategieën,” zegt Phil Hawkshaw, Insight EMEA CTO & Director of Technology. “Met de voortdurend toenemende snelheid van technologische innovatie en de markt die continue verandert, zien we dat maatschappelijke verschuivingen de adoptie van opkomende technologieën stimuleren en dat de gevolgen daarvan voelbaar zijn op alle bedrijfsniveaus. Als toonaangevende Solutions Integrator zet Insight zich in om klanten te voorzien van het advies en de begeleiding die ze nodig hebben om door deze complexiteit te navigeren. Ons jaarlijkse Trend Report biedt organisaties klein tot groot een duidelijk overzicht van hoe ze de nieuwste technologieën kunnen inzetten om hun strategische doelen te bereiken. Of het nu gaat om het identificeren waar veranderingen moeten worden doorgevoerd of hoe deze technologieën en manieren van werken te onderhouden, ons rapport biedt waardevolle inzichten in de toekomst om onze klanten te helpen gedijen in dit snelle digitale landschap.”

Volgens de experts in het rapport zal het tempo van digitale transformatie en de race om waarde te halen uit bedrijfsgegevens alleen maar toenemen. De experts van Insight dringen er dan ook bij bedrijven op aan om zich sneller aan te passen en flexibeler te worden, door gebruik te maken van de schat aan ervaring die system integrators, serviceproviders en consultants kunnen inbrengen aan de overlegtafel.

Klik hier voor meer informatie over het Insight Trends Report.

Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024