Witold Kepinski - 25 januari 2024

Thales en Quantinuum bieden starter kit voor post-quantum cryptografie

Thales, speler in technologie en cybersecurity, introduceert samen met Quantinuumde PQC Starter Kit.

Thales en Quantinuum bieden starter kit voor post-quantum cryptografie image

Deze oplossing helpt organisaties zich voorbereiden op post-quantum cryptografie (PQC). De kit biedt een veilige omgeving waarin organisaties versterkte encryptiesleutels kunnen testen. Dit geeft hen inzicht in de gevolgen van quantum computing voor de beveiliging van hun IT-infrastructuur.

De PQC Starter Kit laat organisaties cryptografische tests uitvoeren in een veilige, digitale laboratoriumomgeving. Met de door het NIST aanbevolen algoritmes in het systeem, kunnen ze diverse beveiligingstoepassingen uittesten op het gebied van onder meer PKI, code-ondertekening, TLS en IoT. Op basis van deze simulaties kunnen zij nagaan welke impact de implementatie van PQC-technologie heeft, zonder processen in hun productieomgeving te verstoren. Hierdoor kunnen organisaties potentiële zwakheden in hun encryptieomgeving identificeren en wijzigingen in hun IT-infrastructuur aanbrengen om zichzelf veilig te houden.

De eerste beschikbare PQC Starter Kit combineert de hardware security module Luna van Thales met de quantum random number generation (QRNG)-technologie van Quantinuum. Organisaties kunnen hiermee op veilige wijze encryptiesleutels genereren en opslaan tijdens het testen van PQC-algoritmen. 

De Starter Kit combineert een selectie van Luna HSM’s (in de vorm van onder meer een appliance of PCIe-kaart) met Quantum Origin van Quantinuum, wereldwijd de enige bron van geverifieerde quantumentropie. Binnenkort verschijnt er een versie van de PQC Starter Kit voor netwerkencryptie met de high speed encryptors (HSE’s) van Thales.

Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024 Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2