Wouter Hoeffnagel - 25 januari 2024

Nederlandse datacenters presenteren zich in Datacenter Gids 2024

De nieuwste editie van de Datacenter Gids is uitgebracht door de Dutch Data Center Association (DDA). Nederlandse datacenters presenteren in de Datacenter Gids 2024 hun dienstverlening. Het rapport is bedoeld om lezers een beeld te vormen van welke organisaties deel uitmaken van de digitale infrastructuur in Nederland. Alle deelnemers van de brancheorganisatie worden in de achtste editie gepresenteerd.

Nederlandse datacenters presenteren zich in Datacenter Gids 2024 image

Nederland telt zo’n 192 colocatie en hyperscale datacenters. De Dutch Data Center Association representeert 91% van deze markt. Daarnaast telt Nederland nog circa 6.444 kleinere ‘enterprise’ datacenters. Dit zijn kleine serverruimtes die een bedrijf dienen. Deze serverruimtes zijn (destijds) door grote bedrijven gebouwd om hun eigen IT-omgeving te faciliteren. Gezien de toenemende complexiteit van IT en de professionalisering van de datacentersector, is er al jaren een trend om deze ‘eigen’ datacenters te migreren naar een colocatie of hyperscale datacenter.

'Maatschappelijk belang steeds meer erkend'

Stijn Grove, Managing Director van de DDA: “De Datacenter Gids is een must read om meer te weten te komen over alles in en rondom datacenters. Vanuit landelijk oogpunt wordt het maatschappelijke belang van datacenters in Nederland ook steeds meer erkend en benadrukt. Dat is een mooie ontwikkeling voor onze sector en iets waar wij op voort gaan bouwen."

De Datacenter Gids 2024 is hier beschikbaar.

Dutch IT Security Day BW tm 15-10-2024 Dutch IT Golf Cup BW tm 16-09-2024
Dutch IT Security Day BN tm 15-10-2024