Witold Kepinski - 01 februari 2024

Dynatrace AI Observability is beschikbaar

Dynatrace, speler op het gebied van uniforme waarneembaarheid en beveiliging, heeft aangekondigd dat het zijn analyse- en automatiseringsplatform heeft uitgebreid om holistische waarneembaarheid en beveiliging te bieden voor grote taalmodellen (LLM’s) en generatieve AI-aangedreven applicaties. Deze verbetering van het Dynatrace-platform stelt organisaties over de hele wereld in staat generatieve AI vol vertrouwen en kosteneffectief te omarmen als onderdeel van hun focus op het vergroten van innovatie, productiviteit en omzet. Dynatrace AI Observability is een alomvattende oplossing. Het omvat de end-to-end AI-stack, inclusief infrastructuur, zoals Nvidia GPU's, fundamentele modellen, zoals GPT4, semantische caches en vectordatabases, zoals Weaviate, en orkestratieframeworks, zoals LangChain.

Dynatrace AI Observability is beschikbaar image

Dynatrace AI Observability ondersteunt ook de belangrijkste platforms voor het bouwen, trainen en leveren van AI-modellen, waaronder Microsoft Azure OpenAI Service, Amazon SageMaker en Google AI Platform.

Dynatrace AI Observability maakt gebruik van de Davis AI van het platform en andere kerntechnologieën om een ​​nauwkeurig en compleet beeld te geven van AI-aangedreven applicaties. Als gevolg hiervan kunnen organisaties geweldige gebruikerservaringen bieden en tegelijkertijd prestatieknelpunten en hoofdoorzaken automatisch identificeren. Dynatrace AI Observability met Davis AI helpt hen ook te voldoen aan de privacy- en veiligheidsvoorschriften en bestuursnormen door de oorsprong van de output die door hun apps wordt gecreëerd nauwkeurig te traceren. Bovendien helpt het hen bij het voorspellen en beheersen van de kosten door het monitoren van hun verbruik van tokens, de basiseenheden die generatieve AI-modellen gebruiken om zoekopdrachten te verwerken.

“Generatieve en voorspellende AI zal nieuwe mogelijkheden voor ons bedrijf ontsluiten met onze ML- en LLM-diensten, maar om deze succesvol te implementeren moeten we ervoor zorgen dat onze diensten die deze kritieke werklasten ondersteunen betrouwbaar zijn en goed presteren”, aldus Ryan Berry, SVP Engineering & Architectuur bij OneStream. “Daarom vertrouwen we op Dynatrace, een leider op het gebied van AI en waarneembaarheid. Onze teams gebruiken Dynatrace om generatieve AI-apps te bouwen en te optimaliseren die goed presteren en kosteneffectief zijn om op schaal te beheren en te implementeren.”

Onderzoeksbureau Gartner stelt: “Tegen 2028 zal de adoptie van AI ertoe leiden dat meer dan 50% van de cloudcompute-bronnen wordt besteed aan AI-workloads, tegen minder dan 10% in 2023.” 1 Deze groei weerspiegelt gedeeltelijk de toenemende belangstelling van organisaties voor generatieve AI om de efficiëntie en productiviteit te verbeteren, automatisering te stimuleren en innovatie te bevorderen. Ondanks dit momentum maken veel organisaties zich zorgen over de kosten die gepaard gaan met generatieve AI-aangedreven diensten. Deze kunnen vele malen duurder zijn dan traditionele clouddiensten en zijn moeilijk te voorspellen omdat ze gebaseerd zijn op het verbruik van generatieve AI-tokens door applicaties die nog niet in productie zijn. Tegelijkertijd stellen overheden over de hele wereld regelgeving vast die gericht is op het gebruik van AI-technologieën op een verantwoorde en ethische manier en in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

Organisaties kunnen het zich niet veroorloven om het potentieel van generatieve AI te negeren. Ze hebben echter uitgebreide AI-observatie nodig om hun generatieve AI-investeringen te laten slagen en het risico van onvoorspelbaar gedrag, AI-‘hallucinaties’ en slechte gebruikerservaringen te vermijden.

“Generatieve AI is de nieuwe grens van digitale transformatie”, zegt Bernd Greifeneder, CTO bij Dynatrace. “Deze technologie stelt organisaties in staat innovatieve oplossingen te creëren die de productiviteit, winstgevendheid en concurrentiekracht vergroten. Hoewel het transformerend is, brengt het ook nieuwe uitdagingen met zich mee op het gebied van beveiliging, transparantie, betrouwbaarheid, ervaring en kostenbeheer. Om deze uitdagingen het hoofd te kunnen bieden, hebben organisaties AI-waarneembaarheid nodig die elk aspect van hun generatieve AI-oplossingen bestrijkt. Dynatrace breidt zijn waarneembaarheid en AI-leiderschap uit om aan deze behoefte te voldoen en helpt klanten AI vol vertrouwen en veilig te omarmen met ongeëvenaarde inzichten in hun generatieve AI-gestuurde applicaties.”

“Door AI aangedreven transformatie is een belangrijke motor voor de productiviteit en het concurrentievermogen van organisaties over de hele wereld”, zegt Ali Dalloul, VP, AI, Microsoft. “Microsoft Azure OpenAI Service is een robuuste generatieve AI-oplossing voor ondernemingen en entiteiten in de publieke sector over de hele wereld. We zijn blij om samen te werken met Dynatrace, een leider op het gebied van AI-aangedreven observatie, om onze gedeelde klanten, de teams die innovatie aandrijven in de grootste organisaties ter wereld, in staat te stellen generatieve, op AI gebaseerde diensten te creëren met behulp van Azure Open AI Service en Dynatrace AI Observability. Deze krachtige combinatie zorgt ervoor dat deze services de hoogste beveiligings-, betrouwbaarheids- en prestatienormen bereiken, terwijl de teams die ze beheren in staat worden gesteld de kosten onder controle te houden.”

Dynatrace AI Observability is vanaf vandaag beschikbaar voor alle Dynatrace-klanten. Bezoek de Dynatrace-website voor de huidige lijst met technologieën en integraties die worden ondersteund door Dynatrace AI Observability. Bezoek de Dynatrace AI Observability- blog voor meer informatie over de oplossing.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024