Wouter Hoeffnagel - 04 februari 2024

Samir Sherif volgt Gail Coury op als CISO bij F5

Samir Sherif (foto) is benoemd tot Senior Vice President en Chief Information Security Officer (CISO) bij F5. Sherif gaat leiding geven F5's cybersecurity-strategie en -cultuur, het security-aanbod verder ontwikkelen en toezicht houden op cybersecurity-standaarden en -programma's voor F5's producten en diensten. Sherif volgt Gail Coury op, die op 1 maart met pensioen gaat.

Samir Sherif volgt Gail Coury op als CISO bij F5 image

Sherif is een ervaren CISO en expert op het gebied van applicatiebeveiliging. Hij deed onder meer ervaring op als CISO bij Absolute Software en Imperva, en bij Citigroup waar hij Global Head of Application Security was. Sherif is daarmee bedreven in het helpen van organisaties wereldwijd bij het navigeren door het huidige complexe landschap van security en compliance. F5 wil security integreren in ieder aspect van zijn activiteiten en aanbod, iets waaraan Sherif gaat bijdragen.

"Als de nieuwe Chief Information Security Officer bij F5 is het mijn missie om onze leidende positie op het gebied van multicloud applicatiebeveiliging in te zetten om onze cybersecurity-initiatieven voor ondernemingen verder te versterken", zegt Sherif. "Door de lat voor onze securitycultuur en -standaarden steeds hoger te leggen en de toegevoegde waarde van onze securitystechnologieën te laten zien, willen we onze klanten in staat stellen een betere en veiligere digitale wereld te bouwen."

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Fujitsu BW DIL vierkant week 9 tm 12-2024
Schneider Electric BN start week 27 tm week 29