Witold Kepinski - 01 februari 2024

Apple boekt een recordomzet in dienstensector en met iPhones

Apple heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het eerste kwartaal van het boekjaar 2024 dat eindigde op 30 december 2023. Het bedrijf boekte een kwartaalomzet van 119,6 miljard dollar, een stijging van 2 procent op jaarbasis. De nettowinst groeide van 29,9 naar 33,9 miljard dollar.

Apple boekt een recordomzet in dienstensector en met iPhones image

“Vandaag rapporteert Apple een omzetgroei voor het kwartaal van december, aangewakkerd door iPhone-verkopen en een recordomzet in de dienstensector”, aldus Tim Cook (foto), CEO van Apple. “We zijn verheugd te kunnen aankondigen dat ons geïnstalleerde bestand van actieve apparaten nu de 2,2 miljard heeft overschreden en een recordhoogte heeft bereikt voor alle producten en geografische segmenten. En nu klanten morgen de ongelooflijke Apple Vision Pro gaan ervaren, zetten wij ons als altijd in voor het nastreven van baanbrekende innovatie – in lijn met onze waarden en namens onze klanten.”

“Onze omzetcijfers over het decemberkwartaal, gecombineerd met marge-uitbreiding, zorgden voor een recordwinst per aandeel van $2,18, een stijging van 16 procent ten opzichte van vorig jaar”, aldus Luca Maestri, CFO van Apple. “Gedurende het kwartaal genereerden we bijna $40 miljard aan operationele cashflow en keerden we bijna $27 miljard uit aan onze aandeelhouders. We hebben vertrouwen in onze toekomst en blijven aanzienlijke investeringen doen in ons hele bedrijf om onze groeiplannen op de lange termijn te ondersteunen.”

De raad van bestuur van Apple heeft een contant dividend van $ 0,24 per gewoon aandeel van het bedrijf vastgesteld. Het dividend is betaalbaar op 15 februari 2024 aan aandeelhouders die geregistreerd zijn op het einde van de werkdag op 12 februari 2024.