Witold Kepinski - 06 februari 2024

Cisco Motific ondersteunt bij Generative AI implementaties

Cisco heeft Motific aangekondigd, Cisco's eerste SaaS-product dat betrouwbare generatieve AI (GenAI)-implementaties in organisaties mogelijk maakt. Motific, voortgekomen uit Outshift, Cisco's incubatiebedrijf, biedt een centraal overzicht van het gehele GenAI-traject, waardoor centrale IT- en beveiligingsteams snel betrouwbare GenAI-mogelijkheden in hun organisaties kunnen leveren met controle over gevoelige gegevens, beveiliging, verantwoorde AI en kosten. Dit wordt gemeld tijdens het Cisco Live 2024 event in Amsterdam RAI.

Cisco Motific ondersteunt bij Generative AI implementaties image

Nu GenAI algemeen beschikbaar is, heeft 97% van de bedrijven aangegeven dat de urgentie is toegenomen om AI-aangedreven technologie in te zetten. Er zijn echter uitdagingen: de AI moet vooreerst betrouwbare, bedrijfsspecifieke gegevens gebruiken. Een van de grootste hindernissen voor organisaties is dat ze GenAI-toepassingen kunnen modelleren op databases die op hun manier van werken zijn afgestemd. Het is van belang om met geactualiseerde en schone gegevens te werken. Dat lukt via technieken zoals Retrieval Augmented Generation (RAG).

Het is tijdrovend voor bedrijven om GenAI-hulpmiddelen en API's te leveren en te beheren, modellen van verschillende providers te integreren en het talent in te huren om het proces te beheren. In plaats daarvan zoeken ze naar een product dat hun AI-implementaties kan versnellen met minimale investeringen. Motific, een model- en leveranciersonafhankelijk product, ondersteunt het hele GenAI-traject van beoordeling, via tests tot productie.

Motific stelt klanten in staat om:

GenAI sneller en effectiever te implementeren: Motific verkort de implementatietijd van GenAI van maanden naar dagen. Het voert nalevingscontroles in voor overmatig gebruik, overschrijding van uitgaven en de koppeling met gegevensbronnen die eigen zijn aan de organisatie. Met slechts een paar klikken configureert Motific automatisch AI-tools, koppelingen (API's) en RAG op gegevensbronnen en basismodellen.

Risico's en zorg voor naleving te verminderen: Motific heeft controles ingebouwd die bedrijven kunnen inrichten op basis van hun eigen interne beleid. Daarmee kunnen gevoelige gegevens zoals persoonlijk identificeerbare informatie (PII) beschermen, beveiliging inplannen zoals snelle injectie en toegangscontroles, en vertrouwensrisico's zoals toxiciteit en hallucinaties inperken. De tool detecteert en beperkt ook risico’s in de correlatie tussen gebruikersinput en output van Large Language Models (LLM).

Op hun investeringsrendement (ROI) te letten: Motific houdt grip op het bedrijfsproces en optimale gebruik dankzij ROI- en kostenanalyses. Het houdt belangrijke statistieken bij, onder meer van alle gebruikersverzoeken. Het product ontmoedigt het gebruik van Shadow AI in organisaties door inzicht te bieden in eventuele niet-goedgekeurde GenAI-tools van derden. Motific helpt IT-beheerders om alternatieven toe te voegen aan het platform. Motific kan ook kostenbudgetten en schattingen opstellen om forse uitgaven te voorkomen.

“Cisco speelt met deze nieuwe tool erg snel in op nieuwe noden van klanten in generative AI en met name beveiliging en compliance", zegt Vijoy Pandey, Senior Vice President, Outshift by Cisco. “Motific verkort de implementatietijd van GenAI in bedrijven door het risico vooraf te beperken en teams in staat te stellen sneller te innoveren.”

Beschikbaarheid:

Motific is een product van Outshift, Cisco's interne incubator. Motific wordt vandaag in primeur getoond op Cisco Live Amsterdam en zal algemeen beschikbaar zijn vanaf juni 2024. Voor meer informatie, bezoek de website van Motific.
preken.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei