Hans Steeman - 14 februari 2024

HYCU bouwt door op succesformule van R-Cloud

HYCU is geen onbekende en is bijzonder succesvol met zijn services. Backup en Restore wordt met de dag belangrijker en HYCU lost die uitdaging voor steeds meer SaaS-aanbieders op. Tijdens de IT Press Tour kwam Subbiah Sundara, Senior Vice President Products, met een interessante update die SaaS-aanbieders wederom doet glimlachen.

HYCU bouwt door op succesformule van R-Cloud image

De nieuwe grote doorbraak van HYCU is dat men vanaf nu het generatieve AI-model Claude van Anthropic gebruikt om connectorcode te produceren voor de SaaS-applicaties waarvan de data moeten worden beschermd door de Protégé-service van HYCU. Het klinkt mogelijk vreemd, maar de meeste SaaS-aanbieders hebben geen back-up en restore in hun service geïntegreerd. Klantgegevens in SaaS-applicaties worden dan ook niet beschermd door de app-provider; het is de verantwoordelijkheid van de klant.

Om dit probleem te ondervangen hoopt HYCU meer SaaS-providers voor de R-Cloud-dienst te kunnen strikken. Inmiddels, een jaar na introductie van R-Cloud, zijn 60 connectoren ontwikkeld, nu wil men de grote stap gaan maken naar een massale roll-out. Subbiah Sundara: "De samensmelting met Anthropic's generatieve AI-model Claude, is meer dan een integratie binnen onze service, het is een hele grote sprong voorwaarts in de toekomst van gegevensbescherming."

Het Claude-model is gevoed met HYCU-informatie en maakt gebruik van de API van een SaaS-app om een connector tussen het model en HYCU te bouwen. Daarna kan HYCU een back-up maken van klantgegevens en deze zodra dat noodzakelijk is naadloos herstellen. Met deze aanpak via Claude is de ontwikkeltijd voor zo’n adapter teruggebracht van enkele weken tot slechts enkele uren.

Een simpel proces voor het genereren van de code.

Subbiah vertelde dat dankzij Claude: "Klanten op de knop kunnen drukken om R-Cloud automatisch een applicatie te laten genereren om hun SaaS-app te beschermen. We hebben het model getraind en de bot schrijft een complete en uitbreidbare app. Hij zorgt ook nog voor het testen ervan."

Subbiah claimt dat de intensieve training ervoor heeft gezorgd dat Claude "de nuances van compliance-, encryptie- en herstelprotocollen volledig begrijpt en perfect op maat maakt voor het platform van HYCU."

De lancering van HYCU Claude betekent dat een klant code kan genereren voor een SaaS-app-beveiliging. HYCU overweegt een marktplaats op te zetten voor de distributie van dergelijke door klanten geproduceerde en met Claude gebouwde apps. De markt is er klaar voor.

Door: Hans Steeman

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024
Dutch IT Partner Day 11 juni2024