Wouter Hoeffnagel - 21 februari 2024

Schneider Electric overtreft duurzaamheidsdoelen voor 2023

Schneider Electric meldt zijn duurzaamheidsdoelen voor 2023 te hebben overtroffen. Het bedrijf behaalt een Sustainability Impact score van 6,13/10, hoger dan het jaarlijkse doel van 6/10. Ook is Schneider Electric afgelopen jaar erkend als een toppresteerder door onafhankelijke milieu-, sociale en bestuurlijke (ESG) beoordelingen gedurende het jaar.

Schneider Electric overtreft duurzaamheidsdoelen voor 2023 image

2023 was het warmste jaar ooit geregistreerd. Dit benadrukt het belang van collectieve actie om bedrijfsactiviteiten en waardeketens te carboniseren om de opwarming van de aarde te voorkomen en de overgang naar een schonere, rechtvaardigere wereld te versnellen.

112 miljoen ton CO2 uitgestoten

Er is ook flinke vooruitgang geboekt in het verminderen van koolstofemissies van klanten door elektrificatie, digitalisering en automatisering, met een besparing van 112 miljoen ton in 2023. Bovendien transformeerde Schneider Electric de toeleveringsketen, waarbij de koolstofemissies van de top 1000 leveranciers met 27% daalden. “Schneider Electric holistische benadering van duurzaamheid zorgt ervoor dat milieu-, sociale en governance-overwegingen integraal zijn in onze bedrijfsstrategie en -activiteiten,” aldus Agustin Lopez Diaz, Chief Sustainability en Customer Satisfaction & Quality Officer bij Schneider Electric.

Meer informatie over de resultaten van het Sustainable Social Impact (SSI) rapport van 2023 en andere hoogtepunten is beschikbaar in het duurzaamheidsimpactrapport van Schneider Electric.