Witold Kepinski - 29 februari 2024

Okta boekt meer omzet en dringt verlies terug

Okta, een security identity specialist, heeft de financiële resultaten bekendgemaakt voor het einde van het vierde kwartaal en het fiscale jaar 31 januari 2024.

Okta boekt meer omzet en dringt verlies terug image

Totale omzet was in het vierde kwartaal was 605 miljoen dollar, een stijging van 19% op jaarbasis. De abonnementsopbrengsten waren 591 miljoen dollar, een stijging van 20% op jaarbasis. Het nettoverlies was 44 miljoen dollar, vergeleken met een GAAP nettoverlies van153 miljoen dollar in het vierde kwartaal van boekjaar 2023. 

De jaaromzet was 2,263 miljard dollar, een stijging van 22% op jaarbasis. De abonnementsopbrengsten waren 2,205 miljard dollar, een stijging van 23% op jaarbasis. Het nettoverlies was 355 miljoen dollar, vergeleken met het nettoverlies van 815 miljoen dollar voor boekjaar 2023. 

“We hebben in het vierde kwartaal een record niet-GAAP-winstgevendheid en een recordcashflow behaald, waarmee we een jaar van aanzienlijke marge-uitbreiding hebben afgesloten”, aldusTodd McKinnon, CEO en mede-oprichter van Okta. "We zijn ook tevreden met de sterke omzetprestaties, die werden aangedreven door de kracht bij grote klanten. Organisaties blijven zich tot Okta wenden om hun identiteitsinfrastructuur te helpen moderniseren en vereenvoudigen. Nu we het nieuwe fiscale jaar beginnen, zijn we enthousiast om krachtige nieuwe functies en producten te leveren, met beveiliging als basis, om onze klanten beter van dienst te kunnen zijn en nog meer identiteitsgebruiksscenario’s mogelijk te maken.”

Lees alle details hier.