Witold Kepinski - 29 februari 2024

Salesforce noteert dubbele groeicijfers

Salesforce, speler in CRM en AI toepassingen, heeft de resultaten bekendgemaakt voor het fiscale vierde kwartaal en het volledige fiscale jaar 2024 dat eindigde op 31 januari 2024. De omzet in het vierde kwartaal bedraagt 9,29 miljard dollar, een stijging van 11% op jaarbasis. De nettowinst bedraagt 1,446 miljard dollar.

Salesforce noteert dubbele groeicijfers image

De omzet voor het gebroken boekjaar 2024 bedraagt 34,9 miljard dollar, een stijging van 11% op jaarbasis. De nettowinst bedraagt 4,136 miljard dollar

"Het is een fenomenaal jaar van transformatie geweest voor Salesforce, met sterke prestaties op al onze belangrijke maatstaven, waaronder een record cashflow en margegroei. Onze totale resterende prestatieverplichting eindigde het vierde kwartaal op $56,9 miljard, een stijging van 17% op jaarbasis. We zijn ook heel blij dat we ons allereerste Salesforce-dividend kunnen initiëren en ons aandeleninkoopplan met $10 miljard kunnen verhogen”, aldus Marc Benioff (foto), voorzitter en CEO van Salesforce. “Met ons vertrouwde, uniforme Einstein 1-platform zijn we ongelooflijk goed gepositioneerd om voort te bouwen op ons succes en te profiteren van de enorme stijging van de technologie-uitgaven die de komende jaren worden verwacht, waardoor we onze klanten een ongekend niveau van intelligentie kunnen bieden terwijl AI elk bedrijf transformeert en industrie.”

“We hadden een sterke afsluiting van ons boekjaar en hebben aanzienlijke vooruitgang laten zien met de winstgevende groeistrategie die we vorig jaar hebben aangekondigd, met een GAAP-bedrijfsmarge voor het hele jaar van 14,4% en een niet-GAAP-bedrijfsmarge van 30,5%”, aldus Amy Weaver, President en CFO van Salesforce. “We hebben een buitengewoon jaar van transformatie achter de rug en, vooruitkijkend, blijven we ons inzetten voor het stimuleren van de aandeelhouderswaarde.”

Lees alle details hier.