Redactie - 08 maart 2024

Parallels staakt ondersteuning van Access-software

Softwarebedrijf Parallels, vooral bekend van zijn virtualisatie-oplossingen voor Mac-computers, trekt de stekker uit Parallels Access. Met deze app konden gebruikers via een tablet hun hele computer op afstand bedienen.

Parallels staakt ondersteuning van Access-software image

Access maakte deel uit van de betaalde abonnementen op Parallels Desktop voor Mac. Vanaf deze week kan de software echter niet meer geactiveerd worden, waarna op 30 april de applicatie volledig buiten gebruik wordt gesteld.

‘Vooruitgang in de technologie en verschuivingen in de markt hebben ons ertoe aangezet om ons productaanbod opnieuw te evalueren’, luidt de uitleg in een mail die aan klanten is gericht. 'Als gevolg daarvan hebben we besloten om te stoppen met de ontwikkeling en ondersteuning van Parallels Access.’

Intuïtieve handgebaren

De software bood handige mogelijkheden. Zo was je op een iPad of andere tablet niet langer ‘beperkt’ tot apps, maar kon je ook moeiteloos (virtueel) elk denkbaar pc- en Mac-programma draaien. Access gaf je via WiFi of 4G/5G namelijk toegang tot alle programma’s die op de verbonden computer waren geïnstalleerd, zoals PowerPoint, Photoshop of de browser Edge.

In plaats van zomaar het hele bureaublad te kopiëren, zoals andere oplossingen doen, stopte Access de externe software in een heus app-jasje: ze werden mooi schermvullend gepresenteerd en je kon ze bedienen via intuïtieve handgebaren. Zo kon je in Word perfect typen, scrollen, knippen en plakken, of zoomde je met een knijpbeweging moeiteloos in op een foto.

Parallels betreurt het dat liefhebbers van Access nu op zoek moeten naar een alternatieve oplossing, maar laat in een statement weten ‘dat de beslissing het bedrijf in staat stelt om de middelen te concentreren op het ontwikkelen en verbeteren van andere Parallels-producten die waarde en innovatie blijven leveren’.

In samenwerking met Data News

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Dutch IT Partner Day 11 juni2024