Witold Kepinski - 07 maart 2024

Intel Quantum Software Development Kit 1.1 is beschikbaar

Met de release van versie 1.1 van de Intel Quantum Software Development Kit (SDK) op de Intel Developer Cloud of qBraid hebben ontwikkelaars nu meer mogelijkheden om deze volledige kwantumcomputer in simulatie te gebruiken, waaronder de Intel Quantum Compiler, Quantum Runtime en simulatie van kwantumhardware.

Intel Quantum Software Development Kit 1.1 is beschikbaar image

Intel meldt: 'Intel Quantum SDK 1.1 breidt de mogelijkheden van de hoogwaardige programmeeromgeving uit met nieuwe functies, waaronder een open source compiler front-end, nieuwe doel-qubit-simulator-back-ends en aanpasbare qubit-ruismodellen, evenals krachtigere programmeertools voor het coderen in bekende patronen.

Als volwaardige kwantumcomputer in simulatie zal de Intel Quantum SDK uiteindelijk dienen als interface voor Intels kwantumhardware, waaronder Intels Horse Ridge II- besturingschip en Intels Tunnel Falls quantum dot spin qubit-onderzoekschip. Met de kit kunnen ontwikkelaars kwantumalgoritmen in simulatie programmeren, en het beschikt over een intuïtieve programmeerinterface geschreven in C++ met behulp van een industriestandaard LLVM-compilertoolchain. Als gevolg hiervan biedt Intel's SDK een naadloze interface met C/C++- en Python-applicaties, waardoor deze veelzijdiger en aanpasbaarder wordt.

“De toegevoegde functies in versie 1.1 vormen een voortzetting van Intel's inspanningen om quantum computing intuïtief en toegankelijk te maken voor meer ontwikkelaars”, zegt Anne Matsuura, directeur Quantum Applications and Architecture bij Intel Labs. “Sinds de bètaversie en versie 1.0 van Intel Quantum SDK voor het eerst in 2022 werden uitgebracht, ziet Intel positieve resultaten van veel gebruikers. Intel speelt ook een leidende rol bij de inspanningen om het kwantum-ecosysteem uit te breiden, waaronder de oprichting van door Intel gefinancierde kwantumeducatieprogramma's en Intel Quantum SDK-wedstrijden.'

Lees meer details hier.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Infopulse BW 13-06-2024 tm 20-06-2024
Infopulse BN 13-06-2024 tm 20-06-2024 V2