Redactie - 07 maart 2024

Gratis gegevensoverdracht van data bij verlaten AWS

AWS laat zijn klanten nu gratis gegevens naar een andere cloudprovider of on-premise migreren. De kosten voor gegevensoverdracht naar internet (DTO) voor verplaatsing buiten AWS is direct afgeschaft.

Gratis gegevensoverdracht van data bij verlaten AWS image

AWS meldt in een blog aan zijn klanten: 'U vertelde ons dat een van de belangrijkste redenen om Amazon Web Services (AWS) te adopteren de ruime keuze aan diensten is die we aanbieden, waarmee u uw workloads kunt innoveren, bouwen, implementeren en monitoren. AWS heeft zijn diensten voortdurend uitgebreid om vrijwel elke cloudworkload te ondersteunen. Het biedt nu meer dan 200 volledig uitgeruste services voor rekenkracht, opslag, databases, netwerken, analyses, machine learning (ML) en kunstmatige intelligentie (AI), en nog veel meer. Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2) biedt bijvoorbeeld meer dan 750 algemeen beschikbare instances – meer dan welke andere grote cloudprovider dan ook – en u kunt kiezen uit talloze relationele, analytische, sleutelwaarde-, document- of grafiekdatabases .

Wij zijn van mening dat deze keuze ook de keuze moet omvatten om uw gegevens naar een andere cloudprovider of on-premise te migreren. Daarom zien we vanaf vandaag af van de kosten voor gegevensoverdracht naar internet (DTO) als u zich buiten AWS wilt verplaatsen.

Meer dan 90 procent van onze klanten maakt al geen kosten voor gegevensoverdracht vanuit AWS, omdat we 100 gigabytes per maand gratis vanuit AWS-regio's aan internet leveren . Dit omvat onder meer verkeer van Amazon EC2, Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en Application Load Balancer . Daarnaast bieden we elke maand één terabyte gratis gegevensoverdracht vanuit Amazon CloudFront aan .

Als u tijdens de overstap meer dan 100 gigabyte aan gegevensoverdracht per maand nodig heeft, kunt u contact opnemen met AWS Support om gratis DTO-tarieven voor de extra gegevens aan te vragen. Het is noodzakelijk om ondersteuning te krijgen, omdat u elke dag honderden miljoenen gegevensoverdrachten uitvoert en we doorgaans niet weten of de gegevens die naar internet worden verzonden een normaal onderdeel van uw bedrijf zijn of een eenmalige overdracht als onderdeel van een overstap. naar een andere cloudprovider of op locatie.

We beoordelen verzoeken op AWS-accountniveau. Na goedkeuring verstrekken wij credits voor de gegevens die worden gemigreerd. We vereisen niet dat u uw account sluit of uw relatie met AWS op welke manier dan ook wijzigt. Je kunt op elk moment terugkomen. We zullen uiteraard extra controle uitoefenen als hetzelfde AWS-account meerdere keren een gratis DTO aanvraagt.

Wij geloven in de keuze van de klant, inclusief de keuze om uw gegevens uit AWS te verplaatsen. De vrijstelling voor de kosten voor gegevensoverdracht naar internet volgt ook de richting van de Europese Datawet en is beschikbaar voor alle AWS-klanten over de hele wereld en vanuit elke AWS-regio.

De keuzevrijheid is niet beperkt tot de gegevensoverdrachtsnelheden. AWS ondersteunt ook Fair Software Licensing Principles , waardoor het eenvoudig is om software te gebruiken met andere IT-providers van uw keuze. Voor meer details kunt u deze blogpost lezen.

U kunt de FAQ raadplegen voor meer informatie , of u kunt contact opnemen met de klantenservice van AWS om credits aan te vragen voor DTO tijdens het overstappen.'

CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei