Witold Kepinski - 07 maart 2024

Holland Capital Growth & Buy Out Fund V ziet levenslicht

Na een fundraise periode van vijf maanden heeft Holland Capital haar nieuwe investeringsfonds Holland Capital Growth & Buy Out Fund V opgericht. Er was veel interesse van bestaande en nieuwe investeerders, waardoor het fonds ruim overschreven werd. Hierdoor vond een first-and-final closing op de hard cap van 225 miljoen euro plaats. Investeerders in dit nieuwe fonds zijn (internationale) institutionele partijen, family offices en ondernemers (waaronder vele actief in Healthcare en Technology).

Holland Capital Growth & Buy Out Fund V ziet levenslicht image

Het fonds is geclassificeerd als een Artikel 8 fonds onder de Sustainable Finance Disclosure Regulation (SFDR).. Met het fonds wordt bestaande strategie voortgezet. Holland Capital zal het kapitaal inzetten voor investeringen in middelgrote Nederlandse en Duitse bedrijven die actief zijn in de sectoren Healthcare, Technology en Agrifood-Tech. Hiermee ligt de investeringsstrategie van dit fonds in lijn met de eerdere fondsen. Met de Artikel 8 classificatie volgens de SFDR en de daaraan gerelateerde ESG doelstellingen onderschrijft Holland Capital haar ambities ook op dit vlak in het fonds.

De fondsmanager heeft zich ten doel gesteld om met het beschikbare kapitaal de komende jaren 15 tot 20 platform-investeringen te realiseren. Holland Capital kan ook in dit fonds profiteren van de continue en rijke leadflow in de genoemde sectoren. De eerste geplande investeringen bevinden zich reeds in de finale fase van ‘due diligence’.

Als betrokken aandeelhouder voegt Holland Capital waarde toe door naast geld ook kennis, netwerk en hands-on ondersteuning bij professionalisering en realisatie van buy-and-build strategieën ter beschikking te stellen. In de afgelopen 40 jaar heeft Holland Capital ruim 180 ondernemers bijgestaan bij de groei van hun onderneming. Ewout Prins en Hubert Verbeek, managing partners Holland Capital, “We kijken er met veel enthousiasme naar uit om ook met dit fonds samen te werken met ondernemers om hun bedrijven naar een volgende fase te brengen en zo waarde te creëren.”

Margot Engels, operational partner & CEO Holland Capital, “We zijn dankbaar voor het vertrouwen van onze investeerders. Het overweldigende animo is een blijk van vertrouwen in de onderscheidende aanpak van Holland Capital."

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei