Witold Kepinski - 21 maart 2024

Frontline Ventures helpt B2B-softwarebedrijven met nieuwe investeringsfondsen van 200 miljoen dollar

Frontline Ventures, een bedrijf dat durfkapitaal verstrekt aan B2B-softwarebedrijven, kondigt vandaag twee nieuwe investeringsfondsen aan van in totaal 200 miljoen dollar. Deze nieuwe fondsen, genaamd Frontline Growth en Frontline Seed, richten zich op de trans-Atlantische uitbreiding van B2B-softwarebedrijven en stimuleren daarmee innovatie in zowel Noord-Amerika als Europa.

Frontline Ventures helpt B2B-softwarebedrijven met nieuwe investeringsfondsen van 200 miljoen dollar image

De 200 miljoen dollar financiering is verdeeld tussen de Seed- en Growth-fondsen van Frontline Ventures. Met deze investering wil Frontline Ventures ambitieuze B2B-softwarebedrijven wereldwijd helpen groeien om marktleider te worden en uiteindelijk naar de beurs te gaan.

Frontline Ventures werd gelanceerd om de Amerikaanse mentaliteit rondom durfkapitaal naar Europa te brengen. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren zijn aanwezigheid in beide regio's uitgebreid om B2B-softwarebedrijven te helpen de trans-Atlantische markt te veroveren. De Verenigde Staten en Europa zijn de twee belangrijkste markten als het gaat om technologische innovatie. Samen vertegenwoordigen zij namelijk 70% van de wereldwijde uitgaven in software en 70% van de totale waarde aan durfkapitaal in bedrijven wereldwijd. Frontline Ventures helpt bedrijven in Europa uit te breiden naar de VS en vice versa en biedt daarmee uitstekende ondersteuning en een groot netwerk. Zowel startende bedrijven profiteren hiervan alsmede bedrijven in de groeifase die internationaal willen schalen en uitbreiden.

Het Seed-fonds heeft in de afgelopen tien jaar al meer dan 80 investeringen gedaan in Europese startups. Meer dan 70% van deze bedrijven al zijn overgestapt naar een Series A financiering en 60% daarvan is uitgebreid naar de Amerikaanse markt.

Onder leiding van partners Will Pendergast, Zoe Chambers en William McQuillan zal het derde Europese fonds van Frontline Ventures zich richten op het ondersteunen van bedrijven in de pre-seed- en seed-investeringsrondes. Bekende portefeuillebedrijven van het Seed-fonds zijn onder andere Workvivo, Pointy en Qualio. En daarnaast Finbourne, Signal AI, Cloudsmith en Overwatch. Laatstgenoemde werd overgenomen door Benchling uit het Verenigd Koninkrijk.

“De VS en Europa nemen het merendeel van de wereldwijde software-uitgaven voor hun rekening alsmede van het totale durfkapitaal in bedrijven wereldwijd. De missie van Frontline Seed de afgelopen 12 jaar is om ambitieuze oprichters te helpen de trans-Atlantische markt te veroveren en hen op weg te helpen naar een beursgang,” zegt Will Prendergast, Partner bij Frontline Seed. “Dit heeft ertoe geleid dat wij een integrale partner zijn geworden voor de meest veelbelovende B2B-softwarebedrijven in Europa. Wij ondersteunen ze door ons uitgebreide netwerk in te zetten, van fondsenwerving tot marktbenadering in Amerika. Ons succes kun je zien aan alle bedrijven die zijn overgestapt naar Series A-rondes en uitgebreid zijn naar de Amerikaanse markt. En er volgen nog meer bedrijven.”

Het Growth-fonds, dat vijf jaar geleden is opgericht, heeft meer dan twaalf Noord-Amerikaanse bedrijven gesteund met ambities om uit te breiden naar de Europese markt. Onder leiding van Brennan O’Donnell en Stephen McIntyre richt het zich op bedrijven tussen Series B en Series D. Bekende portefeuillebedrijven van het Growth-fonds zijn onder andere MosaicML, Lattice, Vanta, Attentive en Navan. Het fonds verwacht binnen het komende jaar de eerste beursgang te realiseren.

“Hoewel het traditioneel een markt is dat vaak door Amerikaanse ondernemers over het hoofd wordt gezien, is Europa goed voor meer dan 30% van de wereldwijde omzet van top presterende B2B-softwarebedrijven bij een beursgang,” vertelt Brennan O’Donnell, Partner bij Frontline Growth. “Ons doel bij Frontline is om de kloof tussen de Amerikaanse en Europese markten te overbruggen, en tegelijkertijd een platform te bieden voor B2B-softwarebedrijven om wereldwijde marktleiders te worden.”

Frontline Ventures is erop gebrand om lange termijn relaties op te bouwen in het technologie-ecosysteem. Er wordt niet alleen financiële steun geboden, maar bedrijven hebben ook toegang tot een uitgebreid netwerk van middelen, expertise en strategische partnerschappen. Frontline helpt oprichters bij het opstellen van strategieën om de markt te benaderen en ondersteunen bij fondsenwerving. Dit maakt internationaal succes mogelijk.

Voor meer informatie over Frontline Ventures en de nieuwe fondsen kunt u terecht op https://frontline.vc/.

Zscaler BW 04-06 tm 18-06-2024 Darktrace BW 28-05 tm 18-06-2024
Darktrace BN en BW 04-06-2024 tm 18-06-2024