Witold Kepinski - 19 maart 2024

Zscaler neemt Avalor over

Zscaler, speler op het gebied van cloudbeveiliging, zet een grote stap voorwaarts op het gebied van artificial intelligence (AI). De data van de Zscaler Zero Trust Exchange, afkomstig van meer dan 400 miljard dagelijkse transacties, wordt uitgebreid met Avalor’s Data Fabric for Security, dat meer dan 150 vooraf gebouwde integraties kent.

Zscaler neemt Avalor over image

Klanten kunnen hiermee proactief kritieke kwetsbaarheden identificeren en voorspellen, en de operationele efficiëntie verbeteren. Door gebruik te maken van zijn enorme data foundation is Zscaler klaar om de AI-mogelijkheden voor de cyberbeveiligingssector te transformeren, zodat organisaties niet alleen risico’s kunnen beperken en hun prestaties kunnen optimaliseren, maar ook de weg vrij kunnen maken voor zero-touch-operations.

De snelle vooruitgang van AI zal grote gevolgen hebben voor de beveiligingssector. Om AI-dreigingen effectief te bestrijden moeten organisaties hun vaak geïsoleerde beveiligingsdata op grote schaal volledig benutten. Zscaler’s ervaring met ‘s werelds grootste cloudbeveiligingsplatform maakt het mogelijk om enorme datasets te benutten om AI-gestuurde oplossingen te ontwikkelen. Denk aan Zscaler Risk360 en Zscaler Business Insights, die een nieuwe maatstaf vormen voor proactieve cyberbeveiliging en business intelligence.

“AI is even goed of slecht als de onderliggende data. Bij veel oplossingen ontbreekt het aan de aanvullende context en kennis uit databronnen om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van beveiligingsspecifieke AI-modellen”, zegt Jay Chaudhry, CEO, Chairman en Founder van Zscaler. “Zscaler beheert de grootste beveiligingscloud ter wereld met de meest relevante data om beveiligingsspecifieke large language models (LLM’s) te trainen. Met de overname van Avalor kunnen we kwetsbaarheden nog effectiever identificeren en tegelijkertijd inbreuken voorspellen en voorkomen.”

Avalor’s Data Fabric for Security verzamelt, normaliseert en verenigt data uit beveiligings- en bedrijfssystemen om bruikbare inzichten, analyses en operationele efficiëntie te leveren. Door het Zero Trust Exchange-platform van Zscaler uit te breiden met een op beveiliging gerichte datastructuur, kunnen organisaties hun AI-gestuurde analyses en besluitvorming in realtime aanzienlijk verbeteren en volledig automatiseren zonder de complexiteit van dataseggregatie en -verzameling. Klanten beschikken nu over dynamische aanpasbare prioritering, gestroomlijnde rapportage, zero-copy analyses en realtime incidentbeperking, evenals geavanceerde detectie van dreigingen, automatische data discovery, classificatie en beleidsgeneratie, allemaal binnen het Zscaler-cloudbeveiligingsplatform.

“Het kunnen begrijpen van uiteenlopende bronnen van beveiligingsdata in een organisatie is essentieel voor het begrijpen en verbeteren van de risico-posture. Daarom hebben we de eerste Data Fabric for Security in de sector ontwikkeld die dat geaggregeerde platform biedt”, aldus Raanan Raz, medeoprichter en CEO van Avalor. “De eerste applicatie die op onze Data Fabric draait, is onze Unified Vulnerability Management (UVM)-module. Door de datasets van Zscaler te combineren met de 150 externe bronnen die Avalor ondersteunt, bevinden we ons in een uitstekende positie om onze UVM-mogelijkheden te verbeteren en nieuwe applicaties te creëren met aanvullende inzichten op het gebied van cyberbeveiliging.”