Witold Kepinski - 19 maart 2024

Mustafa Suleyman krijgt grote rol bij Microsoft AI en Copilot

Microsoft kondigt aan dat Mustafa Suleyman, medeoprichter van DeepMind en Inflection, zich bij het bedrijf voegt om een ​​nieuwe organisatie binnen Microsoft te leiden. Deze organisatie, Microsoft AI, richt zich op het bevorderen van Copilot en andere AI-producten en -onderzoek voor consumenten.

Mustafa Suleyman krijgt grote rol bij Microsoft AI en Copilot image

Satya Nadella, Chief Executive Officer, deelde dit bericht met Microsoft-medewerkers.

Suleyman wordt EVP en CEO van Microsoft AI en wordt lid van het senior leiderschapsteam (SLT). Hij rapporteert aan Satya Nadella, CEO van Microsoft. Karén Simonyan, medeoprichter en hoofdwetenschapper van Inflection, voegt zich bij de groep als Chief Scientist en rapporteert aan Suleyman.

Nadella prees Suleyman's visie, productvaardigheden en talent voor het bouwen van teams. Hij noemde ook Simonyan's expertise als AI-onderzoeker en opinieleider.

Verschillende leden van het Inflection-team, waaronder getalenteerde AI-ingenieurs, onderzoekers en bouwers, zullen zich ook bij Microsoft voegen.

Deze verandering is onderdeel van een bredere reorganisatie van Microsoft's AI-inspanningen. Mikhail Parakhin en zijn team, inclusief Copilot, Bing en Edge, en Misha Bilenko en het GenAI-team zullen rapporteren aan Suleyman.

Kevin Scott gaat verder als CTO en EVP van AI, verantwoordelijk voor de algehele AI-strategie. Rajesh Jha gaat verder als EVP van Experiences & Devices.

Nadella benadrukte het belang van deze veranderingen om de innovatie te versnellen en Microsoft's positie als leider in AI te versterken.

Belangrijkste punten:

  • Mustafa Suleyman, medeoprichter van DeepMind en Inflection, wordt EVP en CEO van Microsoft AI.
  • Microsoft AI richt zich op het bevorderen van Copilot en andere AI-producten en -onderzoek voor consumenten.
  • Karén Simonyan, medeoprichter en hoofdwetenschapper van Inflection, wordt Chief Scientist van Microsoft AI.
  • Verschillende leden van het Inflection-team treden toe tot Microsoft.
  • Microsoft's AI-inspanningen worden gereorganiseerd om de innovatie te versnellen.