Witold Kepinski - 22 maart 2024

Microsoft bevordert nieuw tijdperk van werken met Copilot, Windows en Surface

Microsoft heeft tijdens een digitaal evenement voor commerciële klanten en partners een update gedeeld over hoe het organisaties helpt vooruitgang te boeken in het nieuwe tijdperk van werken met Microsoft Copilot, Windows en twee nieuwe Surface-apparaten.

Microsoft bevordert nieuw tijdperk van werken met Copilot, Windows en Surface image

Een jaar met Copilot

Een jaar geleden introduceerde Microsoft Copilot voor Microsoft 365. Uit data van het Work Trend Index-onderzoek blijkt dat medewerkers nu al productiever en creatiever zijn, met een tijdsbesparing van tot wel 10 uur per maand. Microsoft breidt de mogelijkheden van Copilot nu uit naar haar gehele productportfolio, van Windows en Microsoft 365 tot Teams, Edge en meer.

Copilot in Windows voor elke medewerker

Windows 11 en Windows 365 vormen de basis voor het nieuwe tijdperk van werken. Copilot in Windows 11 fungeert als orkestrator en automatiseert taken, van het samenvatten van e-mails tot het personaliseren van een nieuw apparaat.

Met Windows 365 kunnen werknemers veilig en zonder beperkingen werken op elk apparaat, of dit nu een pc is, een gestreamde Windows 365 Cloud PC of een combinatie van beide. De nieuwe Windows-app stelt werknemers in staat om veilig verbinding te maken met hun cloudbronnen en toegang te krijgen tot Windows 365 en andere virtuele services, aldus Microsoft.

Twee nieuwe Surface for Business-apparaten

Microsoft introduceert ook twee nieuwe Surface-pc's die exclusief zijn ontworpen voor het bedrijfsleven: Surface Pro 10 en Surface Laptop 6. Deze apparaten zijn boordevol functies waar zakelijke klanten om hebben gevraagd, van Copilot tot poorten en NFC-lezers. Ze zijn ook gebouwd voor een lange batterijduur en lagere belasting op de CPU en GPU.

Surface-beheer vereenvoudigd

Microsoft heeft ook de Surface Management Portal bijgewerkt en de Surface IT Toolkit gemaakt om IT-beheerders te helpen bij het beheren van hun Surface-vloot.

Toegankelijkheid voor iedereen

Microsoft streeft ernaar om toegankelijke producten te creëren die inclusie op de werkplek stimuleren. Het bedrijf kondigt een nieuw Surface Pro-toetsenbord aan met een vetgedrukte toetsenset voor gemakkelijk lezen, nieuwe Copilot-toegankelijkheidsfuncties op Windows 11 en de beschikbaarheid van Microsoft Adaptive Accessoires voor commerciële klanten.

Organisatie klaarmaken voor AI

Microsoft zegt verder in een blog ervan overtuigd te zijn dat er geen beter moment is dan nu om AI te implementeren in de werkomgeving. Het bedrijf helpt organisaties met de overstap naar Windows 11, de implementatie van Windows 365 en de aanschaf van de nieuwste Surface-apparaten die geoptimaliseerd zijn voor Copilot en AI.