Hans Steeman - 26 maart 2024

Arcitecta Mediaflux zorgt voor compleet datamanagement

Mediaflux van het Australische bedrijf Arcitecta (opgericht in 1998 en gevestigd in Melborne) is een uitgebreid platform voor gegevensbeheer dat de explosie van gegevens in de meest veeleisende omgevingen beheerd. Mediaflux geeft een volledig overzicht van alle typen data en zorgt ervoor dat deze worden vastgelegd en doorgegeven aan de geautoriseerde gebruikers. Tijdens een recente IT Press Tour in Denver werd Dutch IT Channel bijgepraat.

Arcitecta Mediaflux zorgt voor compleet datamanagement image

Mediaflux bewaart, beheert en interpreteert op transparante wijze alle soorten gegevens, op elk opslagsysteem. Het maakt niet uit waar de gegevens zijn opgeslagen, dankzij de single name space zijn ze onder één paraplu terug te vinden. Mochten zich goedkopere opslagopties aanbieden, dan is data eenvoudig te verplaatsen naar die locaties. Dit alles zonder dat het pad voor de eindgebruiker verandert. De capaciteit lijkt onbegrensd.

Graham Beasley (foto) - de COO van Arcitecta, vertelt enthousiast: "Hoogwaardige transmissieoplossingen moeten het voor mensen en systemen gemakkelijk en betrouwbaar maken om gegevens op het juiste moment naar de juiste locatie te verplaatsen, of ze nu worden gedeeld met collega's of naar elders worden verzonden voor analyse. Snelle gegevensoverdracht is een cruciaal onderdeel van moderne gegevensbeheer en opslagstructuren om een wereldwijd netwerk van beheerde gegevens mogelijk te maken."

Bij Arcitecta heeft men ook dat aspect onder controle.

Arcitecta's datamanager en orchestrator Mediaflux Livewire-software is geüpdatet om beter om te gaan met onbetrouwbare netwerkverbindingen met een lage bandbreedte. Mediaflux combineert logischerwijs ongelijksoortige en ongestructureerde gegevensopslag in één single name space, die de bestanden en objecten omvat die zijn opgeslagen op SSD's, schijf of tape. Het is aan de gebruiker om te bepalen of dit on-premises of in de publieke cloud is. Graham: “Wij luisteren zeer aandachtig naar de wensen van de klant en passen onze producten daarop aan.” Het concept gebruikt een meta datadatabase en een integrale geparallelliseerde datatransmissie voor cross-tier en cross-site overdrachten met behulp van TCP/IP. Arcitecta beweert dat klanten met de nieuwste Mediaflux Livewire-release veilig en betrouwbaar enorme bestandsvolumes met ongekende snelheden over de hele wereld kunnen transporteren.

Livewire ondersteunt gestreamde gegevensbronnen, zoals inkomende netwerklijnen en traditionele op bestanden gebaseerde gegevensbronnen. Het concept is oorspronkelijk ontworpen voor high-latency, high-performance netwerkomgevingen en wide-area networks (WAN) met latenties van meer dan 200 milliseconden. Nu kan het ook omgaan met instabiele netwerken. Graham: "Met de verbeteringen aan Mediaflux Livewire hebben we de meest veeleisende uitdagingen aan beide uiteinden van het spectrum aangepakt - van de langzaamste en moeilijkste netwerken tot de best presterende netwerken. Mediaflux Livewire beheert het allemaal als onderdeel van een end-to-end oplossing voor gegevensbeheer.

Door: Hans Steeman