Wouter Hoeffnagel - 04 april 2024

Twee nieuwe managers moeten veiligheid op X vergroten

X benoemt twee managers die de veiligheid op X moeten vergroten. Kylie Roberts is aangesteld als hoofd veiligheid bij X. Yale Cohen is verantwoordelijk voor merkveiligheid en advertenties.

Twee nieuwe managers moeten veiligheid op X vergroten image

Miljardair Elon Musk kwam twee jaar geleden na een overname aan het roer te staan bij X. Een van de eerste stappen die Musk toen zette was het ontslag van nagenoeg het voltallige personeel dat verantwoordelijkheid was voor de veiligheid en contentmoderatie op het platform. Sindsdien krijgt het platform veel kritiek op de wijze waarop het omspringt met contentmoderatie en discutabele content op zijn platform. Diverse grote adverteerders keerden het platform de rug toe, waaronder Apple, Disney en IBM.

Met de benoeming van McRoberts en Cohen lijkt X nu toch weer meer focus te willen leggen op het handhaven van zijn huisregels en modereren van content. McRoberts is al langer werkzaam bij X. In haar nieuwe functies geeft zij leiding aan een team dat functionaliteiten ontwikkelt die het handhaven van de huisregels van X ondersteunen. Cohen is afkomstig van advertentie- en communicatiebureau Publicis.

Nutanix BW start 6 mei - 20 mei
Nutanix BN start 6 mei - 20 mei