Witold Kepinski - 03 april 2024

Schneider Electric Innovation Summit World Tour belicht innovaties en partnerships

Schneider Electric , speler in de digitale transformatie van energiebeheer en automatisering, heeft de aftrap gegeven voor zijn Innovation Summit World Tour in Parijs, waarbij de nadruk wordt gelegd op de noodzaak van onmiddellijke actie en voortdurende samenwerking om de energietransitie te versnellen en de klimaatcrisis aan te pakken. Er zijn nieuwe oplossingen aangekondigd om de energie-efficiëntie te vergroten en de decarbonisatie te versnellen. Daarnaast moeten strategische partnerschappen nieuwe wegen openen om de netto nul- en duurzaamheidsambities te bereiken.

Schneider Electric Innovation Summit World Tour belicht innovaties en partnerships image

Schneider Electric CEO Peter Herweck (foto) sprak deelnemers aan de Innovation Summit Paris riep mensen uit alle sectoren oproepen om hun digitale transformatie te versnellen en technologie en partnerschappen te omarmen voor productiviteits- en duurzaamheidsdoelstellingen. “In de nasleep van de recordbrekende opwarming van de aarde die in 2023 werd gerapporteerd, roepen we de industrie en bedrijven over de hele wereld op om samen te komen om betekenisvolle veranderingen tegen de klimaatcrisis te bewerkstelligen. De technologie bestaat vandaag de dag om de uitstoot dramatisch te verminderen en een brug te slaan tussen vooruitgang en duurzaamheid”, aldus Peter Herweck. “Alleen door innovatie en samenwerking kunnen we nieuwe kansen ontsluiten voor digitalisering, elektrificatie en het koolstofvrij maken, die een blijvende impact creëren. Want samen kunnen we ambitie omzetten in actie.”

De Innovation Summits van Schneider Electric, ingehuldigd in 2016, presenteren de nieuwste innovaties, oplossingen en partnerschappen van het bedrijf die de toekomst van automatisering, elektrificatie en digitalisering stimuleren. Dit jaar verzamelt het klanten, partners en marktleiders in Parijs voor een tweedaags programma van plenaire vergaderingen, breakout-sessies, rondetafelgesprekken, diepe duiken, netwerken en rondleidingen door tentoonstellingshallen,

Nieuwe oplossingen voor grotere impact

Schneider Electric onthult nieuwe oplossingen die zijn ontworpen om bedrijven te helpen bij het strategiseren, digitaliseren en koolstofvrij maken van hun activiteiten, en het versnellen van duurzaamheidsverplichtingen, waaronder:

CONNECT: een agnostisch, end-to-end, industrieel intelligentieplatform dat technische en operationele gegevens integreert om zichtbaarheid te bieden in de hele waardeketen en het hele ecosysteem. CONNECT verbindt klanten met Schneider Electric, AVEVA, etap, RIB en andere externe softwareleveranciers en maakt gebruik van AI en de intelligente digitale tweeling om bedrijven in staat te stellen efficiëntie te realiseren en duurzaamheid te stimuleren voor verantwoorde groei.

Resi9 Energy Center : een retrofit, compact intelligent elektrisch paneel voor woningen dat kan worden geïntegreerd met bestaande panelen, waardoor een veilige levering en distributie van elektriciteit wordt gegarandeerd. Naarmate meer huizen worden geëlektrificeerd en uitgerust met hernieuwbare energiebronnen zoals zonne-energie, elektrische voertuigen en microgrids – en naarmate meer huiseigenaren prosumers worden, die zowel energie produceren als verbruiken – worden elektrische panelen geconfronteerd met toenemende en complexe belastingen. Resi9 Energy Center kan naadloos worden geïntegreerd in alle energiebeheersystemen voor thuis om controle en maatwerk mogelijk te maken voor beter energiebeheer en optimalisatie in huis.

Uitbreiding van het eMobility-portfolio: Hoewel het gebruik van elektrische voertuigen exponentieel groeit, heeft slechts ongeveer de helft (51%) van de EV-bezitters wereldwijd een oplaadpunt in huis. Schneider Charge biedt een ultramoderne thuislaadoplossing die robuust, kosteneffectief en eenvoudig te installeren is. En voor exploitanten van wagenparken en laadpunten bieden EcoStruxure EV Advisor en EVLink Pro DC 180 kW het nieuwste op het gebied van opladen en beheer van elektrische voertuigen (EV). Het EVLink Pro DC-snellaadstation maximaliseert de energie-efficiëntie en minimaliseert de elektriciteitskosten.van EcoStruxure EV Advisor helpt de betrouwbaarheid en prestaties van laadpunten te verbeteren door operators inzicht te geven in de laadprestaties, het energieverbruik en de operationele efficiëntie. Gecombineerd bieden ze klanten in wagenparken, parkeergarages, commerciële en residentiële gebouwen een flexibele, open source, end-to-end oplossing voor het opladen van elektrische voertuigen. Betrouwbare laadinfrastructuur is van cruciaal belang om de adoptie van elektrische voertuigen te versnellen, maar vereist geschoolde arbeidskrachten om deze te installeren en te onderhouden. Vandaag kondigde Schneider Electric ook de uitbreiding aan van zijn Noord-Amerikaanse partner Qmerit, de toonaangevende leverancier van gedistribueerd personeelsbeheer voor het opladen van elektrische voertuigen, naar de Europese markten.

Samenwerkingen voor betekenisvolle verandering

Partnerschappen en samenwerking tussen industrieën en toeleveringsketens zullen absoluut noodzakelijk zijn om de klimaatcrisis aan te pakken. Schneider Electric verenigt marktleiders en waardeketens om een ​​grotere decarbonisatie en duurzaamheid te bewerkstelligen, door:

Impact op duurzaamheid: het Sustainability Impact Award-programma van Schneider Electric erkent partners, klanten en leveranciers die hun eigen activiteiten en die van hun klanten koolstofvrij maken. Door successen te tonen die de uitstoot terugdringen, de energie-efficiëntie verbeteren en digitale technologieën implementeren , kunnen bedrijven van elkaar leren om een ​​bredere impact en verdere innovatie te stimuleren.

Decarbonisatie van de toeleveringsketen: Materialise is een uitbreiding van Schneider's reeks programma's voor het koolstofarm maken van de toeleveringsketen enheeft tot doel toonaangevende bedrijven op het gebied van cruciale grondstoffen en materialen te verenigen om Scope 3-strategieën voor het koolstofarm maken te implementeren en de overgang naar een koolstofarme economie te vergemakkelijken. Leveranciers kunnen deelnemen aan inkoopovereenkomsten voor hernieuwbare energie (PPA's) op nutsschaal om de CO2-uitstoot in de mondiale waardeketens te verminderen, die doorgaans verantwoordelijk zijn voor meer dan 70% van de CO2-voetafdruk van een bedrijf. De programma's blijven zich uitbreiden met Edwards , een wereldleider op het gebied van vacuüm- en reductieoplossingen, die zich aansluit bij Schneider's Catalyze-programma dat tot doel heeft de waardeketens van halfgeleiders koolstofvrij te maken.

Partnerschappen voor datacenters: het nieuwe initiatief voor de circulaire economie van Schneider Electric en Digital Realty bouwt voort op 20 jaar deskundig datacenterpartnerschap en zal naar verwachting Digital Realty helpen de CO2-uitstoot met 50%-70% te verminderen binnen zijn LV-, MV- en driefasige datacenters UPS-apparatuur in de komende drie tot vijf jaar, terwijl ook de e-waste en Scope 3-emissies worden verminderd.

Bovendien is de samenwerking van Schneider Electric met NVIDIA – wereldleider op het gebied van kunstmatige intelligentie – bedoeld om de datacenterinfrastructuur te optimaliseren en vooruitgang te boeken op het gebied van edge AI en digital twin-technologieën.

Ga voor meer informatie over Schneider's Innovation Summits naar: https://www.se.com/ww/en/about-us/events/innovation-summit-world-tour.jsp