Redactie - 03 april 2024

Huawei behaalt recordomzet en -winst in 2023

Huawei heeft zijn jaarverslag over 2023 gepubliceerd. De Chinese telecomapparatuurfabrikant behaalde een recordomzet van 704,2 miljard yuan (90,5 miljard euro), een stijging van 9,6% ten opzichte van 2022. De totale nettowinst steeg met maar liefst 142% naar 87 miljard yuan (11,2 miljard euro).

Huawei behaalt recordomzet en -winst in 2023 image

De forse winststijging is te danken aan een aantal factoren, waaronder de sterke groei van de ICT-infrastructuurdivisie, de toenemende populariteit van HMS en HarmonyOS en de focus op de Chinese markt.

China drijft groei

Van de totale omzet kwam 67% uit China, terwijl de EMEA-regio (Europa, Midden-Oosten en Afrika) goed was voor 21%. De divisie ‘ICT-infrastructuur’, die zich richt op netwerkapparatuur en clouddiensten, was verantwoordelijk voor het merendeel van de omzet.

Toenemende populariteit HMS en HarmonyOS

Huawei Mobile Services (HMS) telt nu 580 miljoen actieve gebruikers, terwijl HarmonyOS, het besturingssysteem van Huawei, op meer dan 800 miljoen apparaten is geïnstalleerd. De Huawei-apps zijn met name in China populair.

Huawei over de toekomst

Huawei is ondanks de Amerikaanse sancties vastberaden om te blijven groeien en innoveren. Het bedrijf investeert fors in onderzoek en ontwikkeling en richt zich op nieuwe technologieën zoals 5G, kunstmatige intelligentie en cloud computing.