Witold Kepinski - 03 april 2024

Aandeelhouders Juniper Networks stemmen massaal in met overname door HPE

De aandeelhouders van Juniper Networks hebben met een overweldigende meerderheid ingestemd met de overname door Hewlett Packard Enterprise (HPE). Hiermee is de weg vrijgemaakt voor een fusie van 14 miljard dollar.

Aandeelhouders Juniper Networks stemmen massaal in met overname door HPE image

Op 2 april hield Juniper, dat is gemeld aan de Amerikaanse beurswaakhond SEC, een speciale aandeelhoudersvergadering om te stemmen over de overname door HPE. Van de ruim 265 miljoen stemgerechtigde aandelen stemden de meesten voor, minder dan 1 procent van de stemmen was tegen de fusie, wat duidt op een brede steun voor de overname. 

De deal is nu nog onderworpen aan goedkeuring door de toezichthouders, maar die wordt naar verwachting in de tweede helft van 2024 verleend.

De fusie van Juniper Networks en HPE creëert een gigant in de networking business met een gecombineerde omzet van meer dan 30 miljard dollar.

De overname is een belangrijke stap in de consolidatietrend in de netwerkindustrie. De concurrentie is de laatste jaren steeds heviger geworden, waardoor bedrijven gedwongen worden samen te gaan om schaalvoordelen te behalen en hun concurrentiepositie te versterken. HPE krijgt toegang tot de geavanceerde netwerktechnologie van Juniper, terwijl Juniper profiteert van de uitgebreide verkoop- en distributiekanalen van HPE.