Witold Kepinski - 08 april 2024

Avassa en OnLogic werken samen rond IoT en edge

Avassa, leverancier van een platform voor edge-toepassingsbeheer en -functionaliteit en OnLogic, fabrikant van industriële computers, kondigen een partnerschap aan om een full-stack edge oplossing te bieden die hardware en software op maat maakt voor industriële IoT-omgevingen aan de edge.

Avassa en OnLogic werken samen rond IoT en edge image

Avassa is een industriële expert op het gebied van softwarecontainertoepassingen en AI-modelbeheer aan de edge. Hun edge-platform is gericht op gebruiksscenario's zoals installatie op locatie en implementatie, monitoring en beveiliging van toepassingen die op vele tientallen, honderden of duizenden locaties werken. OnLogic is wereldwijd marktleider op het gebied van de productie van zeer configureerbare, oplossingsgerichte industriële computers. OnLogic’s systemen presteren in ‘s werelds meest uitdagende omgevingen en helpen klanten wereldwijd en in tal van branches om hun complexe computeruitdagingen op te lossen. Dankzij de samenwerking tussen OnLogic en Avassa kunnen organisaties nu profiteren van een full-stack edge-oplossing die hardware en software omvat en speciaal is ontwikkeld voor edge-omgevingen.

"Avassa en OnLogic zijn om verschillende redenen een geweldige match. We praten vaak met klanten die een nieuwe generatie IoT edge infrastructuur bouwen; het gaat hier om zowel edge computers als een softwareplatform om edge- en IoT-toepassingen te beheren. Net als het Avassa-platform is OnLogic wat we edge-native noemen, speciaal gebouwd voor gedistribueerde edge- en IoT-omgevingen. Samen kunnen we klanten een full-stack oplossing bieden die uitblinkt in het oplossen van de unieke uitdagingen van de edge." Zegt Carl Moberg, CTO van Avassa.

Het tijdperk van met de cloud verbonden IoT is aangebroken

Industriële IoT ondergaat een belangrijke transformatie, met een duidelijke beweging naar de intelligente edge met complete standaardpakketten van software, zogenaamde containers. Deze containers zijn voorbereid op een toekomst van gemakkelijker te beheren en met de cloud verbonden industriële IoT.

Dit vereist gecombineerde next-gen industriële IoT-oplossingen van zowel software als hardware die aan deze eisen voldoen en zo mogelijk overtreffen. Via hun samenwerking leveren Avassa en OnLogic een full-stack oplossing waarmee bedrijven IoT-systemen volledig kunnen gebruiken, kunnen profiteren van hardware die is gemaakt voor ruwe, lastige omstandigheden en industriële IoT-toepassingen op een comfortabele, centrale en veilige manier kunnen beheren.

Speciaal gebouwd voor de IoT edge

Avassa en OnLogic bieden beide oplossingen die speciaal zijn ontworpen voor de IoT-edge. De industriële computers van OnLogic zijn fanless, rugged, bestand tegen extreme temperaturen en gebouwd voor ruige, industriële omgevingen. Het Edge Platform van Avassa is speciaal ontwikkeld voor het beheren en bedienen van containertoepassingen die aan de rand van het netwerk worden uitgevoerd. Het biedt unieke functionaliteit voor edge-specifieke uitdagingen, zoals gerichte implementaties, OS-upgrades en mogelijkheden voor offline toepassingen.

"We zijn blij dat we samenwerken met Avassa om zakelijke klanten te helpen een uitgebreide oplossing te bieden voor containerisatie en implementatie van moderne edge-implementaties", aldus Kim Wasserman, OnLogic VP of Product Management. "Hun softwareoplossingen vormen een prachtige aanvulling op onze rugged en betrouwbare hardware voor IIoT-toepassingen en daarbuiten. Net als wij, doet Avassa er alles aan om klanten in staat te stellen hun weg naar innovatie aan de edge te vinden. We vinden het geweldig dat we OEM's, eindgebruikers en oplossingsproviders een zeer uitgebreide oplossing kunnen bieden voor het beheer van toepassingen aan edge. Hierdoor kunnen ze hun gegevens omzetten in bruikbare inzichten en ROI."

Een oplossing van Avassa en OnLogic wordt momenteel geïmplementeerd door Lidar-monitoringspecialist FlashEye. Bekijk oplossingen van zowel OnLogic (stand 3-231) als Avassa (stand 4-103) live op Embedded World in Nürnberg, Duitsland, van 9 t/m 11 april.