Wouter Hoeffnagel - 11 april 2024

HAN optimaliseert HR-processen met SAP SuccessFactors

HAN University of Applied Sciences (HAN) optimaliseert haar HR-dienstverlening met behulp van SAP SuccessFactors. Met de overstap naar het HR-platform wil de onderwijsinstelling de ervaring van medewerkers rondom HR-processen verbeteren. SAP-partner HuRis begeleidt het implementatietraject.

HAN optimaliseert HR-processen met SAP SuccessFactors image

De HAN is een inclusieve kennisinstelling met meer dan tachtig opleidingen en een groeiend cursusaanbod voor professionals. Er is een campus in Arnhem en één in Nijmegen, maar studenten leren niet alleen op de HAN, ook daarbuiten; de regio is de campus. Er wordt praktijkgericht onderzoek uitgevoerd met, voor en bij bedrijven en organisaties. Met meer dan 35 duizend studenten en ongeveer 4 duizend medewerkers werkt de HAN aan een slimme, schone en sociale wereld.

Digitaliseren en optimaliseren

De HAN wil de komende tijd haar HR-processen verder digitaliseren en optimaliseren. Na uitgebreide research via een aanbestedingstraject, en in overleg met gebruikers heeft de HAN gekozen om verder te gaan met SAP SuccessFactors. Dat platform moet de efficiëntie en effectiviteit van de HR-processen verhogen, maar ook bijdragen aan een betere ervaring voor medewerkers door middel van een gebruiksvriendelijk systeem en bijbehorende mobiele app.

Het projectteam van de HAN start vanaf september 2024 met de voorbereidingen op implementatie. Vanuit de hele HAN-organisatie zijn ‘E-HRM Changemakers’ benoemd. Deze medewerkers zullen deelnemen aan het projectteam en hun kennis van en ervaring met operationele HR-processen inbrengen.

Totaaloplossing met best practices

HuRis zal het traject bij de HAN begeleiden. Het biedt daarbij een totaaloplossing met best practices voor het hoger onderwijs. “HuRis is met hun oplossing als beste partner uit deze aanbesteding gekomen. Hun begrip van onze behoeften en hun vermogen om een totaaloplossing te bieden, waren hierin doorslaggevend”, aldus Anoeska Gudden (foto), Manager Services HR bij de HAN. “Deze samenwerking met HuRis belooft een langdurige en duurzame te worden. We hebben alle vertrouwen in een succesvolle implementatie en kijken uit naar de voordelen die SAP SuccessFactors ons zal brengen.”

“Bij HuRis geloven we dat inzicht in de specifieke behoeften van het hoger onderwijs de sleutel is tot het ontwikkelen van HR-oplossingen die daadwerkelijk een verschil maken”, zegt Sander Surewaard (foto), Managing Director bij HuRis. “Ons doel is om samen met HAN te werken aan een omgeving waar elke medewerker zich ten volle kan ontwikkelen. Het is een eer om met onze kennis en oplossingen te mogen bijdragen aan de ambitie van de HAN voor een gestroomlijnde en flexibele HR-toekomst.”

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei