Witold Kepinski - 12 april 2024

IoT Community lanceert GenAIoT voor industry toepassingen

SAS, ClearBlade, SoftServe en Intellias hebben GenAIoT opgericht. GenAIoT zorgt voor snellere probleemoplossing dan ooit tevoren aldus de betrokken partijen.

IoT Community lanceert GenAIoT voor industry toepassingen image

De IoT-gemeenschap – 's werelds eerste op de markt gebrachte, een van de grootste en langst bestaande onafhankelijke IoT-gemeenschappen; bestaande uit meer dan 49.000 IoT-beoefenaars, kondigt de lancering aan van GenAIoT - een nieuwe categorie oplossingen die generatieve kunstmatige intelligentie (Gen AI) kruist met het kunstmatige internet der dingen (AIoT) om het industriële en zakelijke internet der dingen (IoT) te operationaliseren. 

GenAIoT, gelanceerd voor publieke bèta op 21 maart 2024, is volgens betrokken partijen unieke en baanbrekende nieuwe sectordynamiek die GenAI en AIoT combineert, die via IoT een enorme hoeveelheid gegevens kan verzamelen. Deze gegevens worden vervolgens geanalyseerd en geïnterpreteerd met behulp van Gen AI en AIoT. 

De resulterende informatie kan worden gecommuniceerd naar een andere machine of een gebruiker, waardoor waardevolle inzichten worden verkregen die kunnen worden gebruikt om problemen efficiënter op te lossen. Deze innovatieve aanpak zorgt voor een snellere probleemoplossing dan ooit tevoren, aldus de oprichters.

De thuisbasis voor GenAIoT zal zich bevinden op https://genaiot.net.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei