Witold Kepinski - 16 april 2024

Purple Digital Storytelling neemt PLANWORX AG over

Purple Digital Storytelling kondigt de overname aan van het in München gevestigde bureau PLANWORX, waarmee The Storytelling Group een feit is. Deze overname is een kantelpunt in de wereld van digital storytelling en biedt een uitgebreid portfolio van diensten die variëren van de creatie van permanente installaties tot dynamische event-based storytelling.

Purple Digital Storytelling neemt PLANWORX AG over image

Purple, bekend om het ontwerpen en leveren van experience centers van wereldklasse, met behulp van hun digital storytelling software 'Hyro' en PLANWORX, geroemd om hun baanbrekende event ervaringen, gaan gezamenlijk unieke digitale en live ervaringen leveren, voor een breed scala aan wereldwijde merken en doelgroepen.

Door de overname kan gebruik worden gemaakt van de gezamenlijke expertise van beide bedrijven met behoud van hun unieke identiteit en kwaliteit. De vaardigheden van Purple op het vlak van design en technologie en de dynamische benadering van PLANWORX’s live marketing en events realiseren synergie, stimuleren innovatie en tevens wordt de markt van digital storytelling verbreed.

Joost Rueck, CEO van Purple en voorzitter van The Storytelling Group, toonde zich enthousiast over de nieuwe richting: "Deze overname is een game changer voor ons. Vanuit een marktperspectief bekeken, stelt het ons in staat onze klanten beter te bedienen door ons grotere bereik en aanbod. Het is een opstap naar een wereldwijde speler in digitale merkervaring oplossingen."

Chris Boehm-Tettelbach, oprichter van PLANWORX: "Door onze krachten te bundelen kunnen we een full-spectrum storytelling powerhouse neerzetten dat elk aspect van digitale merkervaringen van concept tot uitvoering kan aanpakken. Met behulp van de nieuwste technologie brengen we deze verhalen tot leven - in fysieke ruimtes, live evenementen of online."

Ewout Prins, Managing Partner Holland Capital: "De overname van PLANWORX is een belangrijke stap voor Purple om een echte wereldspeler te worden op het gebied van innovatieve digitale ervaringen. We zijn blij dat we deze transactie hebben kunnen ondersteunen vanuit onze kantoren in Nederland en Duitsland. We kijken ernaar uit om het team bij te staan in hun groeiambities en houden de markt in de gaten voor aanvullende strategische overnames".

Klanten van Purple en PLANWORX kunnen zich opmaken voor meer capaciteit, creativiteit en diensten, versterkt door de gedeelde kennis, technologie en creatieve drive van beide teams. Verwacht wordt dat deze samenwerking nieuwe maatstaven zal stellen in de branche, waarmee The Storytelling Group zijn streven om voorop te lopen op het gebied van innovatie van digital storytelling kracht bijzet.