Witold Kepinski - 15 april 2024

HR-tech specialist HeadFirst Group boekt 2,6 miljard euro omzet

HR-tech dienstverlener HeadFirst Group heeft over 2023 een recordomzet gerealiseerd van 2,6 miljard euro, een volledig organische groei van 21 procent ten opzichte van 2022. De netto omzet steeg met 20 procent naar 76 miljoen euro, wat geleid heeft tot een EBITDA-conversie van 50%. Deze resultaten vormen de perfecte basis voor verdere groei in 2024, waarin de organisatie de strategie ‘tech enables touch’ voortzet en tegelijkertijd maatschappelijke impact wil maken, aldus HeadFirst.

HR-tech specialist HeadFirst Group boekt 2,6 miljard euro omzet image

Niet alleen financieel behaalde HeadFirst Group goede resultaten in 2023. Ook de medewerker- en klanttevredenheid stegen sterk. Marion van Happen, CEO bij HeadFirst Group: “Dit bewijst dat onze strategie werkt: door slim gebruik te maken van technologie digitaliseren we processen verregaand, kunnen we de persoonlijke touch van onze collega’s inzetten op de momenten waarop het echt waarde toevoegt voor opdrachtgevers, leveranciers en zelfstandig professionals. Onze collega’s zijn tevreden, omdat ze leuk werk doen, en onze klanten worden blijer. En die twee elementen blijven elkaar versterken.”

Impact-unicorn
Door de jarenlange organisch goede resultaten en de recente afronding van de krachtenbundeling met Impellam Group heeft HeadFirst Global de zogenoemde unicorn-status bereikt, wat zegt dat er een bedrijfswaardering is van meer dan 1 miljard euro. Marion van Happen: “We zijn een unicorn geworden, maar belangrijker: we combineren dat met maatschappelijke impact. Financiële resultaten zijn belangrijk, zodat we voor onze klanten kunnen blijven doen waar ze behoefte aan hebben, maar we nemen ook de leiding op weg naar een rechtvaardige, diverse en inclusieve arbeidsmarkt. Hier ligt onze voornaamste impact, in lijn met onze purpose ‘Join the next world of work’. Daarnaast ondernemen we alle acties om een nog duurzamere organisatie te bouwen, zodat we de maatschappij om ons heen waarde opleveren.”

Meer informatie
Het jaarverslag van HeadFirst Group is te lezen en te downloaden op headfirst.group/investor-relations.