Witold Kepinski - 18 april 2024

BMC gaat Netreo overnemen

BMC, speler in softwareoplossingen voor de Autonomous Digital Enterprise , heeft de ondertekening aangekondigd van een definitieve overeenkomst voor de overname van Netreo, een leverancier van slimme en veilige IT-netwerken en -applicaties waarneembaarheid oplossingen.

BMC gaat Netreo overnemen image

Met Netreo zal het BMC Helix-platform klanten een full-stack, open observatie- en AIOps-oplossing bieden. De deal zal naar verwachting in de eerste helft van 2024 worden afgerond, onder voorbehoud van de gebruikelijke sluitingsvoorwaarden. De financiële voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

De op Netreo OpenTelemetry gebaseerde observatie biedt applicatieprestatiebeheer (APM), netwerkprestatiemonitoring en -diagnostiek (NPMD) en IT-infrastructuurbeheer (ITIM), waardoor IT Ops, DevOps, ontwikkelaars en netwerkteams een diep en breed inzicht krijgen in hun hele netwerk. applicaties, infrastructuur en netwerken.

Full-stack, open observatie en AIOps vanaf één platform

De overname van Netreo zal het leiderschap van BMC op het gebied van observatie en AIOps verder versterken en klanten inzicht geven in de prestaties van hun netwerken, infrastructuur en applicaties vanuit een modern, open observatieplatform. Dit helpt teams betrouwbare services te leveren met inzichten uit hun gehele IT-footprint. Inzicht in de applicatieprestaties helpt de productiviteit van ontwikkelaars te verbeteren, waardoor ze vaker mogelijkheden kunnen vrijgeven met minder risico en een hogere kwaliteit. Netwerkteams kunnen ook eenvoudig nieuwe netwerkdiensten leveren, de klanttevredenheid verhogen en de algehele netwerkprestaties maximaliseren.

"IT-teams worden geconfronteerd met lange probleemoplossingstijden als gevolg van te veel silo's tussen tools, systemen en luidruchtige omgevingen. Netreo's op OpenTelemetry gebaseerde observatie, APM en NPMD zijn een perfecte aanvulling op de door de industrie erkende BMC Helix-observatie-, AIOps- en ServiceOps-oplossingen. ", zegt Margaret Lee , senior vice-president en algemeen manager van Digital Service en Operations Management bij BMC. “Nu kunnen we full-stack, open waarneembaarheid leveren vanaf een verenigd platform met onze generatieve AI-innovatie en klanten voorzien van de real-time intelligentie en mogelijkheden voor het oplossen van problemen om hen te onderscheiden van hun concurrentie. Dit versnelt ook de toewijding van BMC aan standaarden verder. gebaseerde OpenTelemetrie."

"De visie van BMC om silo-operaties te verbinden en innovatie binnen de hele onderneming te versnellen, resoneerde diep met ons doel om onze klanten een geweldige slimme en veilige full-stack observatie-ervaring te bieden", aldus Jasmin Young , CEO van Netreo. “Door de mogelijkheden van Netreo te combineren met het BMC Helix-platform kunnen onze klanten gegevens van hun applicaties, infrastructuur en netwerken overbrengen naar de BMC Helix Observability- en AIOps-oplossingen voor holistische zichtbaarheid, verbeterde analyse van de hoofdoorzaken en geautomatiseerd herstel. Ik ben enthousiast om dit te zien visie tot leven komen als onderdeel van BMC."

Met deze overname blijft BMC investeren in innovatie – van IT-operationsmanagement tot servicemanagement, data- en applicatieworkflowautomatisering en mainframebeheer.

Datacollectief BW 13-05-2024 tm 03-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
CompTIA Community Benelux BN 7-31 mei