Witold Kepinski - 23 april 2024

DiLX brengt Loginex Carbon Intelligence van UC Group en Visma naar Europa

DiLX, de leverancier van digitale transformatie voor de logistieke sector, brengt samen met UC Group en Visma het SaaS-platform Loginex Carbon Intelligence naar de Europese markt. Loginex Carbon Intelligence is een Carbon Footprint Calculator voor de logistieke sector die partijen in staat stelt om CO2-metingen te doen op basis van daadwerkelijke transport- en brandstofinformatie, deze te analyseren en toe te wijzen.

DiLX brengt Loginex Carbon Intelligence van UC Group en Visma naar Europa image

Dankzij deze strategische samenwerking is Loginex nu beschikbaar in alle Europese landen en dankzij de geavanceerde integraties van DiLX ook voor de meest gebruikte TMS- en ERP-systemen. De samenwerking tussen de drie bedrijven komt tegemoet aan de toenemende vraag naar nauwkeurige CO2-gegevens, die noodzakelijk zijn om te voldoen aan de strikte rapportage-eisen van de Corporate Sustainability Reporting Directive (CSRD).

"Deze innovatie is de nieuwe maatstaf voor de industrie," aldus Martijn Koch, CCO van DiLX. "We stellen logistieke bedrijven, de retail en vooral ook de maakindustrie in staat om niet alleen aan hun rapportageverplichtingen te voldoen, maar ook significante verbeteringen door te voeren op het niveau van orders en klanten."

De combinatie biedt een oplossing voor de uitdagingen rond databeschikbaarheid en datakwaliteit, essentieel voor betrouwbare en compliant CO2-rapportages. Het Loginex Carbon Intelligence Platform staat centraal met geavanceerde integraties met de grote ERP-systemen en TMS-leveranciers door DiLX . UC Group maakt het in de samenwerking mogelijk om de strategische consultancy en implementatieondersteuning te leveren.

"Dankzij de krachtige combinatie van de technologische expertise van DiLX, de software van Visma en de diepgaande kennis van supply chain processen van UC Group, kunnen bedrijven nu de volgende stap zetten in duurzaamheid," aldus Pascal van Beek, oprichter van UC Group.

Sander Odijk, Managing Director Visma Connect: "Loginex Carbon Intelligence is een innovatieve oplossing voor een vraagstuk waar vrijwel alle partijen in de logistiek mee kampen: het registreren, berekenen en analyseren van CO2-uitstoot. Dankzij de samenwerking met DiLX brengen we deze oplossing nu naar heel Europa en integreren we met de grote, meest gebruikte ERP-systemen."

BW Dutch IT Partner Day tm 11-06-2024 CompTIA Community Benelux BW 7-31 mei
Datacollectief BN 13-05-2024 tm 03-06-2024